DMM, Schengen Vizesi iddialarını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesinin engellendiği iddialarını yalanladı. Yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarktığı belirtilirken, büyükelçiliklerin sorunu çözmek için çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu iddiaların terör örgütlerinin manipülasyon kampanyalarının bir parçası olduğu ve gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Afife Kaya
|
30 Nisan 2024, Salı - 23:21
DMM, Schengen Vizesi iddialarını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesinin engellendiği yönündeki iddiaları yalanladı. DMM tarafından yapılan açıklamada, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.

Vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarktığına dikkat çekilen açıklamada, büyükelçiliklerin bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı. Ayrıca, söz konusu iddiaların terör örgütlerinin manipülasyon kampanyalarının bir parçası olduğu ifade edildi.

DMM'nin açıklamasında, "Başvuruların kapatıldığı" veya "engellendiği" şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğu ve bu tür manipülasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136215/dmm-schengen-vizesi-iddialarini-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.