Marten de Roon kimdir?

Serie A kulübü Atalanta ve Hollanda milli takımında oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Marten de Roon kimdir?
Suat Mutlu
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:04
Marten de Roon kimdir?

Marten Elco de Roon, 29 Mart 1991 doğumlu Hollandalı bir profesyonel futbolcudur ve defansif orta saha oyuncusu olarak Serie A kulübü Atalanta ve Hollanda milli takımı için forma giyer.

Çeşitli Hollanda genç takımlarını temsil ettikten sonra kariyerine Sparta Rotterdam'da başladı ve ülkesindeki SC Heerenveen takımında da oynadı, 2015 yılında İtalyan kulübü Atalanta'ya transfer oldu. Ayrıca İngiliz kulübü Middlesbrough'da da forma giydikten sonra 2017'de tekrar Atalanta'ya katıldı.

De Roon, 2016 yılında Hollanda'da U19 seviyesinde milli takımda oynamaya başlamadan önce ASWH'nin genç takımlarında oynadığı Zwijndrecht'te doğdu ve Hendrik-Ido-Ambacht'ta büyüdü. Eredivisie'deki kariyerine 2010 yılında Sparta Rotterdam için Twente karşısında De Grolsch Veste'de başlayarak adım attı. Daha sonra SC Heerenveen'e transfer oldu ve üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

2015 yılı Temmuz ayında Serie A ekibi Atalanta tarafından transfer edilen De Roon, 2016 yılında İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough'ya katıldı ve burada önemli bir rol oynadı. Ancak, kulüp 2017'de küme düştüğünde tekrar Atalanta'ya döndü. 2018-19 sezonunda Atalanta'nın üçüncü sırada bitirmesine yardımcı oldu ve 2019-20 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında yer almalarını sağladı.

Milli takımda da başarılı bir şekilde performans sergileyen De Roon, 2016 yılında Hollanda senior milli takımı için de sahaya çıkmaya başladı. Ronald Koeman'ın teknik direktörlüğünde ilk kez Hollanda milli takımı kadrosuna seçildi ve bu durum Mart 2018'de İngiltere ve Portekiz'e karşı oynanan hazırlık maçları için geçerli oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2136276/marten-de-roon-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.