Cevdet Yılmaz: Türkiye-Özbekistan ticaret hacmi 3 milyar doları aştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacminin 3 milyar doları aştığını ve liderlerin belirlediği 5 milyar dolarlık hedefe yaklaşıldığını açıkladı.
Afife Kaya
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 06:03
Cevdet Yılmaz: Türkiye-Özbekistan ticaret hacmi 3 milyar doları aştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile Özbekistan arasında 3 milyar doları aşan bir ticaret hacminin olduğunu belirterek, liderlerin belirlediği 5 milyar dolarlık hedefe yaklaşıldığını ifade etti. Cevdet Yılmaz, resmi ziyareti kapsamında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen İş Dünyasıyla Buluşma Programı’na katıldı.

Cevdet Yılmaz, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin son derece derin tarihi ve kültürel bağlarla dolu olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasında dostluğun ötesinde bir kardeşlik hukuku bulunduğunu belirtti. Ekonomik ve ticari ilişkilerde kazan-kazan prensibiyle hareket ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ve Özbekistan arasında ulaştırma, gümrük, sağlık, içişleri gibi birçok alanda ikili ve çok taraflı işbirliğinin devam ettiğini ifade etti.

Tercihli Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle ilgili olarak konuşan Cevdet Yılmaz, her geçen yıl bu anlaşmayı genişletmek için çaba harcayacaklarını söyledi. Türkiye'nin Özbekistan'daki doğrudan yatırımlarının 1,5 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın artmaya devam ettiğini belirten Cevdet Yılmaz, Özbekistan'daki Türk firmalarının ekonomiye, kalkınmaya ve istihdama destek olduğunu vurguladı.

Cevdet Yılmaz, Türk müteahhitlerinin Özbekistan'da önemli projelere imza attığını, bu projelerin Türkiye'nin müteahhitlik kapasitesini Özbekistan'da da önemli bir noktaya taşıdığını dile getirdi. İki ülke arasındaki ekonomik faaliyetlerin artarak devam ettiğini vurgulayan Cevdet Yılmaz, siyasi ilişkilerin de mükemmel düzeyde olduğunu belirtti.

Cevdet Yılmaz, Türkiye ve Özbekistan arasında uygun şartların oluşturulması gerektiğini ve başarılı yatırımların diğer yatırımcıları da cezbedeceğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2136409/cevdet-yilmaz-turkiye-ozbekistan-ticaret-hacmi-3-milyar-dolari-asti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.