Erdoğan ve Özel bugün bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki önemli görüşme bugün saat 16:00'da gerçekleşecek.
Afife Kaya
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 07:12
Erdoğan ve Özel bugün bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, bugün saat 16:00'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

Görüşme öncesinde CHP lideri, yargı krizinden ekonomik sorunlara, dış politikadan partisine geçen belediyelerin borçlarına kadar kapsamlı bir dosya ile masaya oturmaya hazırlanıyor. Erdoğan’ın gündeminde ise “yeni anayasa” başlığı var.

CHP Genel Başkanı Özel’in, Erdoğan’dan randevu talebi, iktidar partisinde olumlu karşılanırken, siyasi kulislerde de “iktidar ve muhalefet ilişkileri açısından yeni bir dönemin başlangıcı olup olmayacağı” tartışılıyor. Görüşmenin olumlu geçmesi ve devamının gelmesinin “siyasi iklimi” yumuşatabileceği yorumları yapılıyor.

Özel, eski CHP liderlerini aradı

Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinden önce CHP'nin eski genel başkanlarını arayarak görüş ve önerilerini aldı. CHP lideri Altan Öymen, Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu ve Murat Karayalçın ile telefonda görüştü. Özel'in, partisinin MYK ve Parti Meclisi üyelerini, milletvekillerini, belediye başkanlarını ve il başkanlarını da arayarak görüşlerini aldığı bildirildi.

Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda, "Türkiye'nin yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya" kavuşması yönünde bir teklifi Özel’e iletebileceklerini açıklamıştı. Ancak CHP kurmayları, mevcut anayasayı uygulamayan bir ortamda, Erdoğan’la yeni anayasa konuşmanın mümkün görünmediğini ifade ediyorlar.

Emeklilerin sorunları masaya yatırılacak

CHP Lideri Özgür Özel’in görüşme sırasında, emeklilerin sorunlarını, hak ihlallerini ve uluslararası ilişkileri de gündeme getirmesi bekleniyor. Ayrıca yerel yönetimlerin borçları ve gelir kaynaklarının artırılması da masada olacak konular arasında.



http://ankaramasasi.com/haber/2136414/erdogan-ve-ozel-bugun-bir-araya-gelecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.