Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan Taksim'e yürümek isteyen göstericilere çok sert tepki

Cumhur başkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Taksim’e yürümek isteyenlerin kendilerini engelleyen polise yönelik tavrını çok sert bir dille eleştirdi. “Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!” sözleriyle tepki gösterdi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 10:14
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan Taksim'e yürümek isteyen göstericilere çok sert tepki

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler Taksim’e yürümek istedi.

Ancak Taksim kutlamalara kapalıydı.

Karşılarına polis barikatı çıktı.

Göstericilerin bir kısmı polise ellerindeki sopalar ve kaldırımdan söktükleri taşlarla saldırdı.

Polis de biber gazı ve  plastik mermilerle karşılık verdi.

Tansiyonun yükselmesi üzerine  CHP Genel Başkanı Özgür Özel alandan ayrıldı, sendikalar ve STK’lar Taksim’e yürüme kararından vazgeçti.

O süreçte göstericilerle polis arasında yaşanan olaylara Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral sosyal medyadan çok sert eleştirilerde bulundu.

“Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla"

Saral X hesabından yaptığı paylaşımda,  “Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!” ifadelerine yer verdi.


“Alçaksınız. Hainsiniz. Teröristsiniz” 

Saral bir diğer paylaşımında ise yerdeki kaldırımları söken bir göstericin görüntülerini “Alçaksınız. Hainsiniz. Teröristsiniz” notuyla paylaştı.

“Son derece antipatik, son derece leş bir kare! ”  

Oktay Saral, eski TTB başkanı Şebnem Koru Fincancı ile Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun aynı karede olduğu fotoğrafa da “Son derece antipatik, son derece leş bir kare! “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” İfadeleriyle çok sert tepki gösterdi.




http://ankaramasasi.com/haber/2136426/cumhurbaskani-basdanismani-oktay-saraldan-taksime-yurumek-isteyen-gostericilere-cok-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.