Ünal Aysal kimdir?

İş insanı ve 34. Galatasaray Başkanı olarak görev yapmış olan Ünal Aysal kimdir?
Suat Mutlu
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 12:01
Ünal Aysal kimdir?

Ünal Aysal, 2 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası emekli Doktor Albay Fazıl Aysal'dır. İlk öğrenimini Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde tamamladıktan sonra Galatasaray Lisesi'nde eğitimini sürdürmüş ve 1961 yılında diplomasını almıştır. Daha sonra İsviçre-Neuchatel Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlayarak hukuk diplomasını almıştır.

1970 yılında iş hayatına başlayan Ünal Aysal, çeşitli şirketlerde görev almış ve Unite International'i kurmuştur. Bu şirketle birlikte demir çelik ve sanayi mamulleri satışı, petrol swap işlemleri, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı gibi alanlarda faaliyet göstermiştir. Ayrıca temiz enerji yatırımları ve madencilik faaliyetleriyle de ilgilenmiştir.

Ünal Aysal, turizm sektöründe de faaliyet göstererek Antalya Kemer'de 5 yıldızlı oteller kurmuş ve İstanbul Boğazı'nda bir butik otel sahibi olmuştur.

Galatasaray Spor Kulübü'nün 14 Mayıs 2011'de yapılan seçimlerinde başkanlığa seçilmiş ve 28 Ekim 2014'e kadar bu görevini sürdürmüştür. Başkanlığı döneminde Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğuna ve Türkiye Süper Kupası kazanmasına önemli katkıları olmuştur.

Ünal Aysal üç çocuk babasıdır ve Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 900 milyon dolarlık servetiyle 33. sırada yer almıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2136440/unal-aysal-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.