Irak'a iki askeri üs kuruldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ziyareti sonrasında Türkiye ve Irak arasında teröre karşı işbirliği yapılmıştı. İş birliği sonrasında bir gelişme yaşandı. Irak Sınır Muhafızları tarafından Türkiye sınırı yakınlarına iki askeri üs kuruldu.
Ecem Çetin
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 12:24
Irak'a iki askeri üs kuruldu!

Türkiye ve Irak arasında 12 yıl sonra ilk temas geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz günlerde Bağdat'a giden  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada  Cumhurbaşkanı Latif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile görüştü. 

Bu görüşmede Türkiye ve Irak arasında  26 iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

Anlaşmalar kapsamında  sınır güvenliğini sağlamak için Türkiye ve Irak arasında bir iş birliği gerçekleştirildi. 

Bu iş birliği sonrası bir gelişme yaşandı. 

Irak basınında yer alan haberlerde , Irak Sınır Muhafızları, Türkiye sınırı yakınlarındaki Zaho ilçesine bağlı Kişani köyünde iki askeri üs kurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurduğuna dair sorulara da yanıt geldi. 

Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısında konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ile başlayan diyalog sonucunda  PKK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak operasyon bölgelerine, komşu alanlarda Irak sınır  muhafızlarının yaptığı faaliyetler olduğunu, bu faaliyetlerin kendileriyle  koordineli şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 

Zeki Aktürk, bundan sonraki süreçte, PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve Türkiye arasında çalışmaların koordineli olarak devam edeceği ifade edildi. 

Aktürk, şu ifadeleri kullandı;


http://ankaramasasi.com/haber/2136441/iraka-iki-askeri-us-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.