Xande Silva kimdir?

Major League Soccer kulübü Atlanta United'da kanat veya forvet olarak oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Xande Silva kimdir?
Canan Salman
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 16:40
Xande Silva kimdir?

Alexandre "Xande" Nascimento da Costa e Silva, 16 Mart 1997 doğumlu Portekizli bir profesyonel futbolcudur ve MLS kulübü Atlanta United'da kanat oyuncusu veya hücum oyuncusu olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Vitória Guimarães Porto'da doğan Silva, Sporting CP'de beş yıl geçirdikten sonra 17 yaşında Vitória de Guimarães akademisine katıldı. Profesyonel kariyerine önce kulübün rezerv takımında başladı ve Segunda Liga'daki ilk maçına 17 Ağustos 2014'te çıktı. 

West Ham United Silva, 2 Ağustos 2018'de açıklanmayan bir ücret karşılığında West Ham United'a transfer oldu ve üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Başlangıçta 23 yaş altı takımı için transfer edilen Silva, Premier League 2'de Tottenham Hotspur'a karşı debutunda dört dakikada üç gol attı.

Silva, Premier Lig'deki ilk maçına 30 Aralık 2018'de, Marko Arnautović'in yerine ikinci yarıda oyuna girerek Burnley'e deplasmanda 2-0 mağlup oldukları maçta çıktı. 5 Ekim 2020'de Silva, sezon boyunca Aris'e kiralandı. 

Nottingham Forest 31 Ağustos 2021'de Silva, açıklanmayan bir ücret karşılığında EFL Championship takımı Nottingham Forest'a iki yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu. İlk maçına 15 Eylül'de ikinci yarıda oyuna girerek çıktı.

Dijon 2 Ağustos 2022'de Silva, açıklanmayan bir ücret karşılığında Dijon ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Sezon boyunca takımının ikinci golcüsü oldu, ancak Ligue 2'de üçüncü sırada bitirerek küme düştüler.

Atlanta United Ağustos 2023'te Silva, Major League Soccer takımı Atlanta United'a kalan sezon için kiralandı. 4 Aralık'ta, normal sezon maçlarının sekizinde ilk 11'de başladı ve play-off'larda iki gol attıktan sonra bir transfer opsiyonu kullanıldı ve iki yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştı.

Milli Takım Kariyeri Silva, Portekiz için 15 yaş altı ve 20 yaş altı seviyelerinde milli takımda forma giydi. 2014 UEFA Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale ulaşan 17 yaş altı takımının bir parçasıydı ve Turnuva Takımı'na seçildi. İki yıl sonra, Silva, 2016 Almanya Avrupa Şampiyonası'nda 19 yaş altı takımına yarı finale yardımcı oldu. Daha sonra Emílio Peixe yönetimindeki 2017 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası için seçildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2136484/xande-silva-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.