Quentin Westberg kimdir?

Atlanta United'da kaleci olarak oynayan bir futbolcu Quentin Westberg kimdir?
Suat Mutlu
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 17:48
Quentin Westberg kimdir?

Quentin Oyamo Westberg, 25 Nisan 1986 doğumlu Atlanta United için kaleci olarak forma giyen bir futbolcudur. 

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Westberg, Paris'in batı banliyölerinden Suresnes'te doğmuştur ve Amerikalı bir baba ile Fransız bir anneden gelmektedir. Futbol kariyerine doğduğu şehre yakın olan FC Saint-Cloud'da başlamıştır. Daha sonra birinci lig kulübü Paris Saint-Germain'de Camp des Loges'de eğitim almış ve ardından Paris'in güneybatısındaki FC Issy-les-Moulineaux takımına geçmiştir. 

Kulüpte bir yıl geçirdikten sonra, Westberg, Clairefontaine akademisine kabul edilmesi için gereken giriş sınavlarını başarıyla geçerek bu prestijli akademiye katılmaya hak kazanmıştır. Akademiye katıldığı dönemde, Bruno Sevaistre tarafından çekilen "A la Clairefontaine" adlı belgesel dizisinde yer almıştır, bu dizi Fransa'nın en iyi genç futbolcularının akademi günlerini anlatmaktadır. Akademiden ayrıldıktan sonra, Westberg, o zamanlar Ligue 1 kulübü olan Troyes AC ile genç takım sözleşmesi imzalamıştır.

Troyes Westberg, kulübün genç akademisinde yaklaşık dört yıl geçirdikten sonra 2006-07 sezonunda A takıma yükselmiştir. 21 Ekim 2006'da Valenciennes'e karşı lig maçında profesyonel debutunu yapmıştır. Bu maçta, sakatlanan Ronan Le Crom'un yerine 51. dakikada oyuna dahil olmuş ve takımının 1-1 berabere kaldığı maçta iki gol yemiştir. Bir sonraki hafta Saint-Étienne'e karşı başlayan Westberg, kariyerinin ilk galibiyetini 3-1'lik bir galibiyetle elde etmiş ve sadece bir gol yemiştir. Bu sezon Troyes'un Ligue 2'ye düşmesiyle sadece iki maça çıkmıştır. Sezon sonunda, Troyes'un Ligue 2'ye geri dönmesiyle Westberg, kulüple yeni bir anlaşma yapmamış ve sözleşme süresince kulüpten ayrılmıştır.

Évian: Quentin Westberg ile Évian Thonon Gaillard takımı 2011 yılında 23 Eylül 2010'da, Ligue 2 kulübü Évian Thonon Gaillard, Westberg ile anlaştığını resmi web sitesinden duyurmuştur. Kulüple anlaşmadan önce Westberg, eski kulübü Troyes'un rezerv takımıyla antrenmanlara çıkmıştır. Dört gün sonra bir lig maçında Boulogne'a karşı debutunu yapmıştır.

Sarpsborg 08 29 Mart 2015'te, Tippeligaen kulübü Sarpsborg 08, Westberg'in transferini doğrulamıştır.

Tours FC 22 Temmuz 2015'te, Westberg, Ligue 2 takımı Tours FC ile anlaşma imzalamıştır.

Toronto FC AJ Auxerre'de iki buçuk yıl geçirdikten sonra, Şubat 2019'da Toronto FC'ye transfer olmuştur. Başlangıçta Alex Bono'nun yedek kalecisi olarak imzalanmıştır, ancak hızla başlama rolünü kazanmış ve Ocak 2020'de iki yıllık bir sözleşme uzatması elde etmiştir. Aralık 2021'de Toronto, Westerberg'in sözleşme opsiyonunu kullanarak onu 2022'ye kadar kulüpte tutmuştur. 2022 sezonunun sonunda, sözleşmesinin süresi dolmasıyla kulüpten ayrılmıştır.

Atlanta United 23 Aralık 2022'de, Westberg'in MLS kulübü Atlanta United'a katılacağı açıklanmıştır.

Uluslararası Kariyer Fransa'da doğmuş olmasına rağmen, Westberg, Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil etmeyi seçmiştir. Westberg'in Amerikalı bir babası olduğu için, babası Amerika Birleşik Devletleri Futbol Federasyonu'na başvurmuş ve federasyon, onu izlemeye gelen ABD U-17 takımı gözlemcileri John Hackworth ve Peter Mellor'u göndermiştir. Westberg, ilk büyük turnuva deneyimini 2003 FIFA U-17 Dünya Şampiyonası'nda yaşamıştır, bu turnuvada yedek kaleci olarak Phil Marfuggi'nin arkasında yer almıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2136506/quentin-westberg-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.