Mahkemeden Adnan Oktarcılara erişim engeli kararı çıktı!

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün yurt dışından kullandığı sosyal medya hesaplarına erişimi engelledi. Mahkeme kararıyla örgütün, sosyal medya üzerinden aleyhinde faaliyet yürütenlere karşı karalama kampanyası düzenlemesi üzerine harekete geçildi.
Afife Kaya
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 04:35
Mahkemeden Adnan Oktarcılara erişim engeli kararı çıktı!

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün yurt dışından kullandığı sosyal medya hesaplarına erişimi engelledi. Mahkeme kararıyla silahlı suç örgütü olduğu tescillenen Adnan Oktar yapılanması, yurt dışında faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak, örgütün sosyal medya üzerinden aleyhinde faaliyet yürütenlere karşı karalama kampanyası düzenlemesi üzerine harekete geçildi.

300 hesap hakkında erişim engeli talebi 

Örgütle mücadele eden isimlerin hedef alındığı paylaşımları yapan 300 hesap hakkında erişimin engellenmesi talep edildi. İlk başvuru yapıldıktan sonra talep reddedildi. Erişim engeli ve bant daraltmayı içeren talebin reddinin ardından yeni bir erişim engeli talebi daha yapıldı.

3 Mayıs tarihli kararında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü lehine paylaşımda bulunan 6 Twitter hesabının erişimine karar verdi. Kararda örgütle mücadele eden kişilerin hedef alınması ve kişisel verilerinin paylaşılması gerekçe gösterildi.

Başvuruyu yapan avukatlar Eser Çömlekçioğlu ve Sena Akkaya'nın yaptığı açıklamada, "Toplumun her kesimine adeta bir kabus gibi çöken, yasa tanımaz eylem ve saldırılara zemin hazırlayan bu kuruluşların, ülkemizde 'sanal ofis' kullanarak hem mağduriyetlere zemin hazırlaması hem de ülkemizi her yıl milyarlarca lira vergi zararına uğratması kabul edilemezdir" ifadeleri yer aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136719/mahkemeden-adnan-oktarcilara-erisim-engeli-karari-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.