Ronald Hernández kimdir?

Major League Soccer kulübü Atlanta United ve Venezuela milli takımında oynayan Venezüellalı profesyonel futbolcu Ronald Hernández kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:54
Ronald Hernández kimdir?

Ronald José Hernández Pimentel, 21 Eylül 1997 doğumlu bir Venezuelalı profesyonel futbolcudur. Sağ bek mevkiinde görev yapmaktadır ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Major League Soccer kulüplerinden Atlanta United ile Venezuela millî takımında forma giymektedir. Daha önce Venezuela'da Zamora, Norveç'te Stabæk ve İskoçya'da Aberdeen takımlarında oynamıştır.

Kulüp kariyeri Erken kariyer 17 Ağustos 2017'de Hernández, Norveç ekibi Stabæk'e transfer oldu.

Aberdeen 31 Ocak 2020'de Hernández, İskoçya'nın üst düzey futbol ligi takımlarından Aberdeen'e dört buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı. Böylelikle kulübün ilk Venezuelalı oyuncusu oldu. Hernández, İskoçya'ya gelişinden kısa bir süre sonra COVID-19 pandemisinin başlamasıyla uyum sağlayamadı. Aberdeen formasıyla altı maça çıktı, hepsi de Scottish Premiership'de olmak üzere, ve Aralık 2020'de ailesinin yanında olmak için kulüpten izin alarak Venezuela'ya gitti. Ardından MLS kulübü Atlanta United ile bağlantısı olan bir transfer söylentisine konu oldu.

Atlanta United (kiralık) 18 Şubat 2021'de Hernández, Major League Soccer kulübü Atlanta United ile 2021 sezonu için kiralık sözleşme imzaladı. Atlanta United'ın rezerv takımı Atlanta United 2 formasını 1 Mayıs'ta OKC Energy'ye karşı 1-0 kazandıkları maçta giyerek kulüpteki ilk maçına çıktı. Hernández, Atlanta United formasıyla ilk resmi maçına 3 Temmuz'da Chicago Fire'a karşı 3-0 yenilgiyle sonuçlanan maçta George Bello'nun yerine oyuna girerek çıktı. 21 Temmuz'da Hernández, Atlanta United formasıyla ilk golünü FC Cincinnati ile 1-1 berabere kaldıkları maçta attı. 17 Ocak 2022'de Aberdeen, Hernández'in Atlanta United'a "önemli bir transfer ücreti" karşılığında transfer olduğunu doğruladı.

Millî takım kariyeri Hernández, 2017 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası için Venezuela 20 yaş altı millî takımına çağrıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136767/ronald-hernndez-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.