Derrick Williams kimdir?

Major League Soccer kulübü Atlanta United FC'de oynayan profesyonel futbolcu Derrick Williams kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:58
Derrick Williams kimdir?

Derrick Shaun Williams, 17 Ocak 1993 doğumlu bir profesyonel futbolcudur ve Major League Soccer kulüplerinden Atlanta United FC'de stoper pozisyonunda forma giymektedir.

Erken yaşamı Williams, 1993 yılında Almanya'nın Hamburg şehrinde doğmuştur. Annesi İrlandalı, babası ise Afrika kökenli Amerikalıdır. Babası o dönemde Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nda görev yaparken, Williams ailesi Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sık sık taşınmıştır. 2000 yılında, Williams yedi yaşındayken, aileleri sonunda İrlanda'nın Waterford şehrine yerleşmiştir. Burada futbola başlayan Williams daha sonra Tramore AFC ve Waterford takımlarında oynarken keşfedilmiştir. 15 yaşındayken Manchester United'dan teklif almasına rağmen, ilk takım oyuncularını geliştirmedeki başarısından dolayı Ocak 2009'da Aston Villa'ya katılmaya karar vermiştir.

Kulüp kariyeri Aston Villa 2011-12 sezonunun sonlarına doğru Alex McLeish'in ilk takım kadrosundaki birkaç sakatlık sonrasında, çok yönlü savunma oyuncusu olan Williams birkaç kez birinci takım ile antrenmana çağrılmıştır. 

Bristol City Aston Villa birinci takımına girmekte zorlanan Williams, 24 Haziran 2013'te League One'a düşen Bristol City'ye üç yıllık bir sözleşmeyle transfer olmuştur. İlk maçına 6 Ağustos'ta League Cup'ta Gillingham deplasmanında 2-0 kazandıkları maçta çıkmıştır. Williams, bu sezon City'nin hemen hemen her lig maçında forma giyerek kadrodaki yerini sağlamlaştırmıştır.

Bristol City, 2014-15 League One sezonuna kulüp tarihindeki en uzun süreli yenilmezlik serisi olan 16 maçlık bir sergiyle başlamıştır. Bu süreçte Williams, her maçta forma giymiştir. Sezonun ikinci golünü 11 Ekim'de Chesterfield ile oynanan ve 3-2 kazandıkları maçta atmıştır. Williams, sezonun son üç maçında şampiyonluk garantileyen City kadrosunda düzenli olarak forma giymiştir.

Blackburn Rovers Williams, 26 Ağustos 2016'da Championship takımlarından Blackburn Rovers'a üç yıllık bir sözleşmeyle transfer olmuştur. İlk golünü Cardiff City ile 1-1 berabere kaldıkları maçta 90. dakikada atmıştır. İlk sezonunda, ligde 39 maçta ve FA Cup'ta üç maçta forma giymiştir. Ayrıca sezonun oyuncusu seçilmiştir.

LA Galaxy 4 Mart 2021'de Williams, Blackburn Rovers ile olan sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildikten sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınarak Major League Soccer kulübü LA Galaxy'e katılmıştır.

D.C. United 10 Kasım 2022'de Williams, D.C. United'a 180,000 dolarlık Genel Dağıtım Fonu karşılığında takas edilmiştir.

Atlanta United 22 Aralık 2023'te Williams, MLS Re-Entry Draftı'nın ikinci aşamasında Atlanta United tarafından seçilmiştir. 12 Ocak 2024'te Atlanta, Williams'ı iki yıllık bir sözleşme ile kadrosuna katmış ve üçüncü bir yıl için opsiyon sağlamıştır.

Millî takım kariyeri Williams, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve İrlanda Cumhuriyeti için oynama hakkına sahiptir. Şubat 2011'de, Hırvatistan U19 ile oynanan maçla İrlanda U19 takımı için ilk maçına çıkmıştır. Daha sonra aynı yıl UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda ülkesini temsil etmiştir. 10 Eylül 2012'de, İtalya U21 karşısında oynanan ve 4-2 kazanılan maçta İrlanda U21 forması giymiştir. 28 Mayıs 2018'de, Fransa ile oynanan hazırlık maçında İrlanda millî takımı için ilk kez forma giymiştir.

http://ankaramasasi.com/haber/2136774/derrick-williams-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.