Konut kira zammında yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Merkez Bankası’ndan ilk sinyal geldi

Kira artışlarına yüzde 25 sınır getiren düzenlemenin süresi Temmuz’da sona eriyor. Uygulama bitecek mi? sorusuna yanıt aranırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 25 Nisan'da düzenlenen PPK toplantısına dair özetinde ilgi çeken bir detay yer aldı. İşte detaylar…
Ersin Küçükbarak
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 13:23
Konut kira zammında yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Merkez Bankası’ndan ilk sinyal geldi

Enflasyondaki tırmanış üzerine hükümet konut kira artışlarına yüzde 25'lik tavan getirmişti.

Bu uygulamanın süresi 2 Temmuz 2024'te doluyor.

Kirada yüzde 25'lik tavan zam uygulaması uzatılacak mı?

Kira artışlarının sınırlandırılmasına 2022 yılında 1 yılığına başlanmış 2023'te 1 yıl daha uzatılmıştı. Bu uygulamanın devam edip etmeyeceği merak konusu oldu..

Merkez Bankasından kirada yüzde 25'lik tavan zam sinyali

İşte o soruların yanıtı Merkez Bankasından geldi..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 25 Nisan'da düzenlenen PPK toplantısına dair paylaşılan özetinde kirada tavan zam uygulamasına da değinildi.

"Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir” denilen PPK toplantı özetinde şu değerlendirme yer aldı:

DDM, "tavan zam uygulaması kaldırılacak" iddialarını yalanlamıştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM) şubat ayında bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" şeklindeki iddialar üzerine bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada iddiaların doğruyu yansıtmadığı belirtilmişti.

Kirada tavan zam uygulaması kalkarsa kira artışları nasıl hesaplanacak?

Konut kiralarındaki yüzde 25'lik tavan zam uygulamasının kaldırılması halinde, kira zamlarının hesabında önceden olduğu gibi 12 aylık enflasyon ortalaması esas alınacak.

Kira zammında yüzde 25 sınırı kalkacak mı?

Konut kiralarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan tavan zam uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı ya da uzatılıp uzatılmayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136777/konut-kira-zamminda-yuzde-25-siniri-kalkiyor-mu-merkez-bankasindan-ilk-sinyal-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.