Antalya'daki teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi

Antalya'da yaşanan teleferik kazasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı kazaya dair bilirkişi raporu, dosyaya eklendi.
Kaynak: DHA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:43
Antalya'daki teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan teleferik kazasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı kazaya dair bilirkişi raporu, dosyaya eklendi.

Raporda, inşaat mühendisi onaylı standart bir uygulama projesine rastlanmadığı, dış yüklere göre tasarım yapılmadığı ve mevcut bulon sayısının ve çapının yetersiz olduğu belirtildi. Kazada, 1 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi yaralanmış ve 174 kişi mahsur kalmıştı.

Mesut Kocagöz'ün avukatları, tutukluluğa tekrar itiraz etmek için savcılığın istediği bilirkişi raporunu bekliyordu ve istenen rapor dün akşam dosyaya eklendi.

Raporda, olayın meydana geldiği gün boyunca teleferik otomasyon sisteminde çok sayıda düşük tork hatası oluşmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı ve sistemin çalıştırılmaya devam ettirildiği vurgulandı. Ayrıca, üst yapıyı oluşturan boru tipi çelik kolonlar ve bunların birleşim detayları için benzer nitelikte inşaat mühendisi onaylı standart bir uygulama projesine rastlanmadığı ifade edildi.

Mesut Kocagöz'ün avukatları, bilirkişi raporuyla birlikte yeniden tutukluluğa itiraz edeceklerini belirtirken, yapılan açıklamalarda hukuka aykırılıkların ve vicdanları rahatsız eden uygulamaların altı çizildi. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera tespit tutanaklarının da sabit olduğu belirtilerek, adil bir süreç talep edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2136818/antalyadaki-teleferik-kazasinda-bilirkisi-raporu-dosyaya-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.