Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yemek ihalesi iddialarına yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir gazetenin aday din görevlileri için düzenlenen yemek ihalesine ilişkin çıkan haberini yalanladı. Yapılan açıklamada, ihalenin Devlet İhale Kanunu'na ve ilgili yönetmeliklere uygun şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.
Kaynak: AA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:11
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yemek ihalesi iddialarına yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, aday din görevlileri için düzenlenen yemek ihalesiyle ilgili basında çıkan iddialara sert bir yanıt verdi. Yapılan açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ve hukuki yollara başvurulacağı belirtildi.

Başkanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "Bir Kuş Sütü Eksik" başlığıyla yayımlanan haberin, Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi'nde 26 Mart'ta aday din görevlileri için yapılan yemek ihalesini çarpıttığı ve kamuoyunu yanılttığı ifade edildi.

İhale sürecinin Devlet İhale Kanunu ve Aday Din Görevlileri İstihkak Yönetmeliği'ne uygun şekilde açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, şu detaylara yer verildi:

"Aday din görevlilerinin eğitiminin yapıldığı 28 akademi merkezinden 6'sında yemek hizmeti alımı yapılmaktadır. 6 akademi merkezinin kişi başı günlük azami (KDV dahil) 375 lirayı aşmayacak şekilde yapılacak hesaplamada ortaya çıkan toplam tutarı üzerinden hizmet alımı başlatılmıştır. Elazığ Harput Akademi Merkezi'nde yapılan ihaleye verilen 7 tekliften 4'ü geçerli sayılmıştır. Böylece 210 günlük, 190 aday din görevlisi için günde 3 öğün olarak yapılan ihale, kişi başına belirlenen azami 375 liranın altında kalıp 325 lira (KDV hariç) olarak belirlenmiştir."

Açıklamada, haberin içeriğiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığına rağmen, 2023 Hac döneminde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Mekke'de hacıların yemeklerinin hazırlandığı mutfağın denetimi sırasında çekilen fotoğrafının da kullanıldığı belirtildi.

Başkanlık, haberde Erbaş'ın fotoğrafının kullanılarak kamuoyunda olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, "Gazetenin çarpıtma haberiyle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından hukuki yollara başvurulacaktır." açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2136826/diyanet-isleri-baskanligindan-yemek-ihalesi-iddialarina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.