Ankara'da restoran ve kafelerde IBAN denetimleri hızlandı

Ankara Vergi Dairesi, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında restoran, kafe, pastane, fırın ve eczanelerde yoğun denetimler gerçekleştirdi. 250 gelir uzmanı, işletmelerde IBAN aracılığıyla yapılan tahsilatları kontrol etti.
Kaynak: AA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:35
Ankara'da restoran ve kafelerde IBAN denetimleri hızlandı

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında restoran, kafe, pastane, fırın ve eczanelerde yoğun denetimler gerçekleştirdi. Geçen hafta İstanbul'da başlayan vergi denetimleri, bu hafta sonu Başkent Ankara'da devam etti. 250 gelir uzmanı, işletmelerde IBAN aracılığıyla tahsilat yapılıp yapılmadığını kontrol etti.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in özel önem verdiği kayıt dışılıkla mücadele kapsamında saha ve risk esaslı denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Duman, "Ankara genelinde 250 gelir uzmanımızla kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmeleri nezdinde vergi denetimleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Denetimlerde işletmelerin kayıt dışı faaliyet gösterip göstermediği, yeni nesil ödeme cihazı kullanılıp kullanılmadığı, pos cihazlarının durumu, IBAN üzerinden yapılan tahsilatlara ilişkin fiş ve faturaların düzenlenip düzenlenmediği gibi birçok konu incelendi. Duman, denetimlerin artarak devam edeceğini ve vatandaşlardan da ödemelerine ait fiş veya faturaları talep etmelerini ve bu belgeleri kontrol etmelerini istedi.


Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yapılan denetim çalışmalarının artarak devam edeceğine dikkat çeken Duman, vatandaşları da belge düzenlemeyen veya yanlış düzenleyen firmalar hakkında bilgi vermeye çağırdı. Başkanlık iletişim kanallarının yanı sıra CİMER ve VİMER üzerinden de bildirimlerin değerlendirileceğini vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136828/ankarada-restoran-ve-kafelerde-iban-denetimleri-hizlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.