Brezilya'da sel felaketi: Can kaybı 67'ye yükseldi!

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi, can kaybının 67'ye yükseldiği bildiriliyor. Sivil Savunma yetkilileri, ölenlerin sayısının 56'ya, kayıp kişilerin sayısının ise 67'ye ulaştığını açıkladı.
Kaynak: AA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 21:13
Brezilya'da sel felaketi: Can kaybı 67'ye yükseldi!

Brezilya'da şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi, can kaybını artırmaya devam ediyor. Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan yağışlar, can ve mal kaybının artmasına neden oldu.

Sivil Savunma yetkilileri, şu ana kadar ölenlerin sayısının 56'ya, kayıp kişilerin sayısının ise 67'ye ulaştığını açıkladı. Yağışlar nedeniyle yaralanan 74 kişi ise hastanelere kaldırıldı.

Eyalette 281 kasabada ciddi hasar meydana geldiği ve 377,497 kişinin sel felaketinden etkilendiği belirtiliyor.

Felaketin boyutuyla ilgili konuşan Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, henüz ulaşılamayan alanlar olduğunu ve bu durumun eyalet tarihindeki en yıkıcı olay olduğunu ifade etti. Vali Leite, felaket bölgesindeki tahliye çalışmalarının hızla devam ettiğini de vurguladı.

Devlet Başkanı Luiz Inaico Lula da Silva, eyalete tam destek verdiklerini belirterek, federal hükümet olarak bölgeye gereken tüm yardımı sağlayacaklarını dile getirdi.

Felaketin etkileriyle mücadele devam ederken, bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetleri titizlikle sürdürülüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2136839/brezilyada-sel-felaketi-can-kaybi-67ye-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.