Greg Ranjitsingh kimdir?

Major League Soccer takımlarında Toronto FC takımında oynayan profesyonel futbolcu Greg Ranjitsingh kimdir?
Barış Yılmaz
|
05 Mayıs 2024, Pazar - 18:02
Greg Ranjitsingh kimdir?

Toronto FC'nin Major League Soccer'da kaleci olarak görev yapan profesyonel futbolcusu Gregory Nicholas Ranjitsingh, Major League Soccer takımlarında Toronto FC takımında kaleci olarak görev yapmaktadır. Ranjitsingh, Toronto'nun Scarborough banliyösünde, 18 Temmuz 1993'te doğdu. Ebeveynleri Hint-Karayip kökenlidir.

Kolej Kariyeri Ranjitsingh, 2011-2014 yılları arasında Mercer Üniversitesi'nde dört yıl boyunca kolej futbolu oynadı. Birinci sınıfında başlangıç kalecisi olarak görev aldı ve Atlantic Sun Konferansı Yılın Çaylağı Takımı'na seçildi. Son senesinde, ulusal düzeyde en iyi kalecilerden biri haline geldi ve toplam kurtarışlarda üçüncü, kurtarış yüzdesinde ise dokuzuncu oldu. Ayrıca Southern Konferansı'nın yılın kalecisi ödülünü kazandı ve All-Konferans takımına seçildi. Mercer tarihinin en çok kurtarış yapan ve gol yemezlik yapan kalecisidir.

Sigma FC ile olan yaz sezonu da dahil olmak üzere, 2014 yazında Ranjitsingh League1 Ontario'da Sigma FC ile oynadı.

Kulüp Kariyeri Louisville City FC 26 Mart 2015'te, Ranjitsingh United Soccer League kulübü Louisville City FC ile anlaşma imzaladı ve 20 Mayıs'ta Lamar Hunt ABD Açık Kupası'nda Lansing United'a karşı çıktı. Sezonu birinci kaleci Scotty Goodwin'in yedekleri arasında geçirdi ve sadece bir lig maçında forma giydi.

2016 sezonunun başında, Ranjitsingh yine Scott Goodwin'in yedeği oldu. Ancak, 27 Nisan'da, Goodwin'in atılmasının ardından Pittsburgh Riverhounds'a karşı 75. dakikada oyuna dahil oldu. Goodwin'in Harvard Tıp Fakültesi'ne devam etmek için emekli olacağını duyurmasının ardından, Ranjitsingh, Louisville'ın birinci kalecisi oldu.  2017 sezonu için Louisville City FC ile yeniden sözleşme imzaladı ve sezonun ilk maçında Saint Louis FC'ye karşı forma giydi.

Orlando City 18 Aralık 2018'de, Ranjitsingh, Louisville City'den ayrılacağını sosyal medya hesabından duyurdu ve ertesi gün Orlando City SC'nin MLS kulübüne katılacağı açıklandı. Kulüpte 15 Mayıs 2019'da Seattle Sounders FC'ye karşı forma giydi.

Minnesota United FC 25 Kasım 2019'da, Minnesota United FC, Ranjitsingh'i 2019 Sonu Feragat Seçimi'nde 16. sıradan seçti.

Philadelphia Union 2021'in başlarında, bir hafta boyunca Toronto FC'nin antrenman kampında bulunduktan sonra, Nisan ayında Philadelphia Union ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

MLS Pool 2021 sezonunda Philadelphia tarafından serbest bırakıldıktan sonra MLS Havuzu kalecisi olarak anlaştı. 3 Eylül'de, Orlando City SC'nin Columbus Crew'a karşı oynayacağı maç için yedek kaleci olarak kadroya dahil edildi. 15 Eylül'de, Los Angeles FC'nin Austin FC'ye karşı oynayacağı maç için kadroya dahil edildi.

Toronto FC Ocak 2022'de, Toronto FC ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Nisan ayında, Toronto FC II için kiralık olarak gönderildi. İlk Toronto FC maçına, 21 Haziran 2023'te Cincinnati'ye karşı evinde oynanan maçta çıktı. 2023 sezonunun sonunda, Toronto, 2024 sezonu için olan sözleşme opsiyonunu kullanmadı ancak daha sonra 2024 sezonu için yeni bir sözleşme imzaladı.

Uluslararası Kariyer Trinidadlı bir babaya ve Guyanalı-Portekizli bir anneden doğan Ranjitsingh, Kanada, Guyana, Portekiz ve Trinidad ve Tobago için seçilebilirdir. Ancak, çocukluğuna dayanan nedenlerle Trinidad ve Tobago'yu temsil etmeyi tercih etti. 2011'de Trinidad ve Tobago U20 takımına ilk çağrıldı ve U20 takımının aktif bir parçası olarak kaldı.

2016 Ağustos'unda, 2018 Dünya Kupası elemeleri için Trinidad ve Tobago milli takımına çağrıldı. Bu, Louisville City oyuncularından birinin uluslararası bir maç için çağrılmasıydı. Ancak, oyuna dahil edilmedi. 2018'de, Trinidad ve Tobago oyuncularının 10'u gibi, Ranjitsingh'in de maç başı ücretleri ödenmedi. 20 Mayıs 2019'da, Ranjitsingh, Trinidad ve Tobago'nun 2019 Gold Cup ön eleme kadrosuna dahil edildi. 5 Haziran'da nihai kadroya alındı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136976/greg-ranjitsingh-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.