Aimé Mabika kimdir?

Major League Soccer kulübü Toronto FC ve Zambiya milli takımında oynayan Zambiyalı profesyonel futbolcu Aimé Mabika kimdir?
Barış Yılmaz
|
05 Mayıs 2024, Pazar - 18:36
Aimé Mabika kimdir?

Major League Soccer takımlarından Toronto FC'de forma giyen Zambiyalı futbolcu Aimé Mabika'nın hikayesi, farklı ülkelerde ve liglerde geçen bir kariyere dayanıyor.

Erken Dönem Zambiya'da doğan Mabika, ailesiyle birlikte sekiz yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı ve Kentucky'nin Lexington şehrine yerleşti. Gençlik yıllarında Lexington FC takımında futbol oynadı ve Henry Clay High School'da eğitim aldı. 2016'da Gatorade Yılın Lise Futbolcusu seçildi.

Üniversite Kariyeri 2016'da Kentucky Üniversitesi'ne başlayan Mabika, burada yürüyerek katıldığı erkek futbol takımı için mücadele etti. 2016'da kırmızı gömlek giyerek başladığı ilk sezonunda, C-USA Komiserlik Onur Listesi'ne ve SEC İlk Yıl Akademik Onur Listesi'ne seçildi.

2017'de New Mexico Lobos'a karşı penaltı golü atarak üniversite kariyerindeki ilk golünü kaydetti. 2017'de C-USA Tüm Yılın Çaylağı Takımı'na seçildi. 2018'de ise C-USA Savunma Oyuncusu Haftası ödülünü iki kez kazandı ve All-America Üçüncü Takımı'na seçildi.

2019'da takım kaptanı seçildi ve Albany Great Danes'a karşı iki penaltı golü attı. C-USA Yılın Oyuncusu ve C-USA Ortak Savunma MVP'si seçildi ve MLS Kolej Tanıtımı'na katıldı.

Kulüp Kariyeri 2018'de Cincinnati Dutch Lions ile Premier Development League'de oynadı. 2021 MLS SuperDraft'ta Inter Miami CF tarafından ilk turda seçildi ve ardından Fort Lauderdale CF takımına katıldı. Profesyonel kariyerine burada başladı ve Richmond Kickers'a karşı profesyonel debutunu yaptı. Ardından, Toronto FC tarafından 2023 Nisan'ında 100.000 $ Genel Tahsis Para ve ekstra 100.000

Uluslararası Kariyer Mabika, Zambiya'da doğmuş olmasına rağmen, Kongo kökenli ailesi nedeniyle Zambiya ve Kongo vatandaşlığına sahipti. Ancak, 21 yaşında Amerikan vatandaşlığını almasıyla Zambiya ve Kongo vatandaşlıkları otomatik olarak iptal edildi. Ancak, 2022 Mart'ında Zambiya milli takımına çağrıldı ve Mart 2023'te Zambiya pasaportunu aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2136981/aim-mabika-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.