Öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten “gizlilik kararı kalkınca ifademi paylaşacağım” çıkışı

Suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Ayşe Ateş, görüşme çıkışında iddianameye içinde siyasi isimlerin de yer aldığı ifadesinin iddianameye eklenmediğini belirterek, “Gizlilik kararı kalkınca ifademi paylaşacağım orada görürsünüz” dedi. Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep ettiğini açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 14:36
Öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten “gizlilik kararı kalkınca ifademi paylaşacağım” çıkışı

Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın iddianamesinin açıklanmasından sonra kendi ifadesinin iddianamede yer almamasını eleştirmişti.

Ateş, bugün CHP Genel  Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Özgür Özel'le görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşe Ateş,  CHP Genel Başkanının, siyasi, sosyal ve manevi anlamında arkalarında olduğunu, destek vereceğini söylediğini aktardı.

“İfadem iddianamede yok”

Ayşe Ateş, bir soru üzerine, ifadesinde siyasi isimler verdiğini, ancak bunların iddianamede yer almadığını bildirdi.

“İçi boş, uç uca eklenmiş basit cinayet, alacak verecek kavgası gibi bize servis edilen iddianame. Var olanları eklememişler koymamışlar” diyen Ateş, gücü yettiğince mücadeleye vermeye devam edeceğini vurguladı.

Ayşe Ateş, “Kimsenin yanına da kalmaz. İsimleri daha sonra açıklayacağım. Gizlilik kararı kalkınca ifademi paylaşacağım orada görürsünüz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek mi?

Devletini seven insanlar oldukları ve sabırla beklediklerini kaydeden Ateş , "Her şey ortadaydı, ülke iç karışıklığa gidebilirdi. Özverimin, mücadelemin karşılığı bu olmamalıydı” dedi.

Ateş, cinayetin faillerinin eninde sonunda hesap vereceğini, yargılanacağını dile getirdi. Yanındaki siyasetçilerle yol yürüyeceğinin altını çizen Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme talep ettiğini, ancak henüz sonuç alamadığını söyledi.

Ateş, "Cevap bekliyorum hala. Zaman var dediler, net bir şey yok" şeklinde yanıt verdi.

Ayşe Ateş tepki göstermişti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma  29 Nisan’da tamamlanmıştı. 22 kişiye ‘tasarlayarak öldürme’ suçu yöneltilen iddianameye  Ayşe Ateş, azmettiriciler  bunmadığı gerekçesiyle tepki göstermişti.








http://ankaramasasi.com/haber/2137054/oldurulen-sinan-atesin-esi-ayse-atesten-gizlilik-karari-kalkinca-ifademi-paylasacagim-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.