CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den “parti içinde karışıklık iddialarına “Bunlar öz güvensiz dönemden kalan meseleler” yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti içinde karışıklık iddialarına “Bunlar öz güvensiz dönemden kalan meseleler” sözleriyle tepki gösterdi. Özel, “Böyle öz güvensiz sorularla, öz güvensiz tartışmalarla kimse kimseyi meşgul etmesin. İşimiz var, daha iktidar olacağız." dedi.
AA
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 15:06
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den “parti içinde karışıklık iddialarına “Bunlar öz güvensiz dönemden kalan meseleler” yanıtı

CHP Lideri Özgür Özel, Karşıyaka Mezarlığı'nda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için düzenlenen anma törenine katıldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, tutuklu generallerin durumlarına ilişkin konunun gündeme geldiği ve Erdoğan'ın "Talimat verdim" ifadelerini kullandığına dair soruyu şöyle yanıtladı:

“Olumlu seyrini engellemiş olursunuz”


CHP Genel Başkanı Özel, gazetecilik merakına sonuna kadar saygılı olduğunu, ancak bazı cevaplar için muhatabın kendisi olmadığını belirtti.

“Benim söylemem doğru olmaz... Ben sadece kendimin ne yaptığını söyleyebilirim” diyen Özel, detaylı bir dosya hazırladıklarını ve  o dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede gündeme aldıklarını dile getirdi.

Özgür Özel, “Üzerinde konuştuk. Ben bu konuda önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler olacağını ümit ediyorum. Bu ümidimi koruyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye ilişkin bir açıklama yaparsa o günle ilgili diğer detayların aleniyet kazanabileceğini aktaran Özel, aksini yapmasının müzakere tekniğine uygun bir davranış olmayacağının altını çizdi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmelerinde Gezi Parkı davası, 28 Şubat davası gibi konuların da gündeme geldiğini ifade etti.

Büyük bir nezaketle karşılıklı müzakere ve görüş alışverişi yapıldığını anlatan Özel, “Bizim tarafımızdan belli talepler çok şey net şekilde dillendirildi. Ben bu marj içinde kalmak durumundayım." İfadelerini kullandı.


Sinan Ateş iddianamesi


Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasına ilişkin soru üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin, hem Ateş'in ailesi, hem de kamuoyunda rahatsızlığa yol açtığını söyledi.


"iddianamede bir şey olmadığı" yönünde basında ifadeler yer aldığına işaret eden Özel şu değerlendirmede bulundu:


CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iade-i ziyaret tarihinin belli olup olmadığına dair soruya karşılık netleşen bir tarih olduğunda zaten açıklanacağı yanıtını verdi.      

"CHP'yi tankıyla, topuyla, tüfeğiyle darbeciler karıştıramadı"    

Özgür Özel, "parti içinde karışıklık olduğu" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine,
"Bunlar eski zamanlarda, 47 yıl seçim kazanamamanın verdiği öz güvensizliği atamamış bazı arkadaşlarımızın değerlendirmeleri" dedi.

Özel, şöyle devam etti:

"Anayasa'ya uyulmadan Anayasa da olmaz, yumuşama tartışmaları da sonuç vermez"

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “Siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” ifadesini de şu sözlerle değerlendirdi.








http://ankaramasasi.com/haber/2137057/chp-genel-baskani-ozgur-ozelden-parti-icinde-karisiklik-iddialarina-bunlar-oz-guvensiz-donemden-kalan-meseleler-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.