Ben Bender kimdir?

Major League Soccer kulübü Charlotte FC'de oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Ben Bender kimdir?
Barış Yılmaz
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 16:25
Ben Bender kimdir?

Benjamin Bender, 7 Mart 2001 doğumlu Amerikalı bir profesyonel futbolcudur ve Major League Soccer kulübü Charlotte FC'de orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır. 2022 MLS SuperDraft'ında ilk sırada seçilen oyuncudur.

Kariyer Gençlik ve kolej Kolej futbolu oynamadan önce, Bender 6 ila 15 yaşları arasında Barry Stitz ve Fewster FC takımlarında gençlik futbolu oynadı. Tek takımlı, bağımsız Fewster FC Kulübü, 4 Maryland State Cups şampiyonluğu kazandı, 2 USYSA Bölgesel Şampiyonası kazandı ve 2015 yılında U15 USYSA Ulusal Şampiyonası'nda yer aldı.

USYSA yaş kategorilerini değiştirdikten sonra, Bender Philadelphia Union akademisi için bir sezon ve Baltimore Armour için dört yıl boyunca akademi futbolu oynadı. Aynı zamanda Calvert Hall College High School'da lise futbolu oynadı. Calvert Hall'da takım kaptanlığını yapan Bender, junior yılında Allstate All-American seçildi, TopDrawerSoccer.com'dan ödüller aldı, All-Maryland Interscholastic Athletic Association onuruna layık görüldü ve Baltimore Sun All-Metro seçimine dahil edildi.

2020 NCAA Division I erkekler futbol sezonundan önce, Bender Maryland Üniversitesi, College Park'ta kolej futbolu oynamak için National Letter of Intent imzaladı. COVID-19 pandemisi ve spor etkinliklerine olan etkisi nedeniyle, Bender Maryland'de ilk maçına 19 Şubat 2021'de Penn State'e karşı oynanan 2-3'lük maçta çıktı. 27 Mart 2021'de Bender, Northwestern Üniversitesi'ne karşı ilk kolej golünü attı. Bender, Terrapins için 2020 sezonunda tüm 11 maçta görünerek iki gol attı.

Profesyonel Maryland'deki ilk sezonunun ardından, Major League Soccer ile Generation adidas kontratı imzalayan Bender, beklenen ilk beş draft seçimi olarak seçildi ve 2022 MLS SuperDraft'ında Charlotte FC tarafından birinci sırada seçildi. Bender, University of Maryland'den MLS SuperDraft'ta birinci sırada seçilen üçüncü oyuncu oldu ve 2007'de Maurice Edu'nun birinci sırada seçilmesinden bu yana ilk oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2137066/ben-bender-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.