Ashley Westwood kimdir?

MLS kulübü Charlotte FC'de defansif oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Ashley Westwood kimdir?
Barış Yılmaz
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 16:57
Ashley Westwood kimdir?

Ashley Roy Westwood, 1 Nisan 1990 doğumlu İngiliz bir profesyonel futbolcudur ve MLS kulübü Charlotte FC'de defansif orta saha olarak görev yapmaktadır.

Kariyer Crewe Alexandra: Nantwich, Cheshire'da doğan Westwood, kariyerine Crewe Alexandra'nın akademisinde başladı. İlk profesyonel sözleşmesini Nisan 2008'de imzaladı ve Luke Danville, Chris Clements, Josh Thompson, A-Jay Leitch-Smith ve Luke Murphy ile birlikte profesyonel kadroya katıldı. 2008'de Northern Premier League Premier Division'da oynayan Nantwich Town takımına kiralık olarak transfer oldu.

Westwood, bir sonraki sezon ilk takıma çıkarak 38 maçta forma giydi. Genç orta saha oyuncusu sezon boyunca Crewe yönetimini etkiledi ve Aralık ayında yeni iki yıllık bir sözleşme ve sezon boyunca gösterdiği performanslarla takımın oyuncusu seçildi. Westwood, sezonun ortasında kulüpte kalmasını sağlayacak yeni bir sözleşme imzaladı. Birmingham merkezli kulüp, Westwood'u yaklaşık £2 milyonluk bir ücret karşılığında dört yıllık bir sözleşme imzaladı.

Aston Villa: 2012 yılında Aston Villa'ya transfer olan Westwood, ilk maçına 15 Eylül 2012'de Swansea City karşısında 2-0'lık galibiyetle evindeki maçta Stephen Ireland'ın yerine ikinci yarıda oyuna girerek çıktı. 3 Kasım'da, Westwood Aston Villa'da ilk lig maçına Sunderland deplasmanında 1-0'lık galibiyetle çıktı. Genç orta saha oyuncusu, Barry Bannan ile birlikte gösterdiği performansla galibiyette büyük rol oynadı. 15 Temmuz 2013'te, Westwood kulüple 2017 yazına kadar olan dört yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. 2015'te Westwood, beş yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

Burnley 31 Ocak 2017'de, Westwood, Premier Lig kulübü Burnley'e üç buçuk yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu ve bir yıl daha opsiyonla birlikte bir sözleşme imzaladı. 2018-19 sezonu için taraftarlar ve oyuncular tarafından Burnley'in sezonun oyuncusu seçildi.

17 Nisan 2022'de Burnley'in West Ham United ile Londra Stadyumu'nda oynadığı maçta, Westwood, Nikola Vlašić ile yaşadığı bir çarpışmada ciddi bir ayak bileği sakatlığı yaşadı ve sezonun geri kalanında forma giyemedi.

Charlotte 7 Ocak 2023'te Westwood, 2024 yılına kadar sürecek bir sözleşmeyle Major League Soccer kulübü Charlotte FC'ye transfer oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2137068/ashley-westwood-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.