Scott Arfield kimdir?

Major League Soccer kulübü Charlotte FC'de oynayan profesyonel futbolcu Scott Arfield kimdir?
Suat Mutlu
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 17:40
Scott Arfield kimdir?

Scott Harry Nathaniel Arfield, doğup büyüdüğü İskoçya'da futbol kariyerine başlamış ve gençlik yıllarında İskoçya'nın uluslararası genç seviyelerinde yer almıştır. 2016'da ise milli takım tercihini Kanada'dan yana kullanmıştır.

Kulüp Kariyeri Falkirk Scott Arfield, Falkirk Gençlik Akademisi'nde yetişerek ilk takım kadrosuna yükselmiştir. 4 Ağustos 2007'de Falkirk'in Gretna deplasmanında 4-0 kazandığı maçta ilk kez sahaya çıkmıştır. Arfield, Aralık 2007'de Scottish Premier League'in Genç Oyuncusu Ayı ödülünü kazanmıştır. Şubat 2008'de ise Falkirk ile yeni bir beş yıllık sözleşme imzalamıştır. 

Huddersfield Town 2010 yılında Huddersfield Town'a transfer olan Arfield, ilk sezonunda 38 maç yaparak iki gol atmış ve takımıyla Play-off şampiyonu olarak Championship'e yükselmiştir. Premier Lig'e yükseldikleri sezon ise daha az forma şansı bulmuş ve sezon sonunda serbest kalmıştır.

Burnley Huddersfield'dan ayrıldıktan sonra Burnley ile anlaşan Arfield, burada gösterdiği performansla dikkat çekmiş ve takımının Premier Lig'e yükselmesinde önemli rol oynamıştır.

Rangers 2018 yılında Rangers'a transfer olan Arfield, burada da başarılı bir performans sergileyerek takımına önemli katkılar sağlamıştır.

Charlotte FC Haziran 2023'te Major League Soccer kulübü Charlotte FC'ye transfer olan Arfield, yeni takımıyla başarılı bir başlangıç yapmıştır. Takımındaki ilk maçında New York City FC'ye karşı oynamış ve takımının 4-1'lik galibiyetinde bir gol atmıştır.

Milli Takım Kariyeri Arfield, futbol kariyerinin farklı dönemlerinde İskoçya'nın genç milli takımlarında yer almıştır. Ayrıca babasının Toronto doğumlu olması nedeniyle Kanada milli takımı için de tercih yapmıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2137078/scott-arfield-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.