Endonezya’daki Semeru Yanardağında patlama

Endonezya'nın Java Adası'nın doğusunda yer alan Semeru Yanardağı bugün sabah saatlerinde şiddetli bir patlama yaşadı. Patlama sonucunda çevreye volkanik kül püskürterek Malang ve Lumajang bölgelerinin sınırında bulunan yerleşim birimlerini etkiledi.
Afife Kaya
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 20:38
Endonezya’daki Semeru Yanardağında patlama

Endonezya'nın Java Adası'nın doğusunda bulunan Semeru Yanardağı, yerel saatle 05.43'te şiddetli bir patlama yaşadı. Patlamanın ardından çevreye volkanik kül püskürterek Malang ve Lumajang bölgelerinin sınırında bulunan yerleşim birimlerini etkilediği belirtildi.

Kül 700 metreye kadar ulaştı 

Antara News'un haberine göre, Semeru Yanardağı Gözlem Noktası yetkilisi Mukdas Sofian, patlamanın 108 saniye sürdüğünü ve yanardağın 3 bin 676 metre yüksekliğindeki zirvesinden volkanik külün yaklaşık 700 metre yüksekliğe kadar ulaştığını açıkladı.

Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi'nin yaptığı açıklamada ise, patlama sonucunda volkanik taşların yanardağın 17 kilometre ötesine kadar savrulabileceği uyarısı yapıldı. Bu sebeple patlama merkezinden 13 kilometre uzaklaşılması gerektiği belirtildi.

Semeru Yanardağı, faaliyet seviyesi itibarıyla 16 Aralık 2021'den bu yana seviye 3'te alarm seviyesinde bulunuyordu. Yetkililer, patlama sonrası bölge halkını olası tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2137102/endonezyadaki-semeru-yanardaginda-patlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.