Emirates, TGA ile işbirliği yapacak

Emirates Havayolları, Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye'ye yönelik turizmi teşvik etmeyi ve Emirates'in küresel uçuş ağındaki önemli pazarlardan gelen yolcu trafiğini artırmayı hedefliyor.
Afife Kaya
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 22:39
Emirates, TGA ile işbirliği yapacak

Dünya çapında tanınan havayolu şirketi Emirates, Türkiye'nin turizm sektörünü desteklemek amacıyla Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Yapılan açıklamaya göre, Emirates ve TGA, Türkiye'ye yönelik turizmi teşvik etmek ve Emirates'in 140'tan fazla seyahat noktasından oluşan küresel uçuş ağındaki önemli pazarlardan gelen yolcu trafiğini artırmak için işbirliği yapacak. Bu anlaşma, Türkiye'nin turistik cazibesini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Emirates'in Avrupa Ticari Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Thierry Aucoc, yapılan anlaşmadan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Emirates'in geniş uçuş ağı ve güçlü global ortaklıklara sahip geçmişiyle pazarın turizm hedeflerini ve hava bağlantısı ihtiyaçlarını desteklemek için elverişli bir konumda olduğunu belirtti.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürü İsmail Bütün ise Türkiye'nin 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 56,7 milyon ziyaretçi ağırladığını aktararak, şunları kaydetti: "2023 yılı sektörümüz açısından bugüne kadarki en iyi yıldı. İstanbul, 17,4 milyon yabancı ziyaretçiyle dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri oldu. Büyümenin devam ettiği 2024’ün ilk çeyreğinde 9 milyondan fazla ziyaretçi çektik. Böylece ocaktan marta kadar gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 arttı."

http://ankaramasasi.com/haber/2137124/emirates-tga-ile-isbirligi-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.