Öldürülüp kuyuya atılan Gina’nın davasında karar belli oldu

Kilis’te kaybolduktan sonra boynuna briket bağlı halde su kuyusunda cesedi bulunan ve cinsel istismara maruz kaldığı anlaşılan 9 yaşındaki Gina Mercimek’in ölümüne ilişkin davada karar belli oldu.
Kaynak: DHA
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 22:42
Öldürülüp kuyuya atılan Gina’nın davasında karar belli oldu

Kilis'te kaybolmasının ardından boynuna briket bağlanmış halde su kuyusunda cansız bedeni bulunan ve cinsel istismara uğradığı belirlenen 9 yaşındaki Gina Mercimek'in davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, Gina'nın ölümüyle ilişkilendirilen Hüseyin Boğuç'a müebbet hapis cezası verirken, Azittin Altunöz'ün ise beraatine hükmetti.

Gina'nın kayboluşu, 4 Nisan 2023 tarihinde Okçular Mahallesi'ndeki evine dönmemesiyle ortaya çıkmıştı. Yakınlarının başlattığı arama çalışmaları sonuç vermediğinde durum polise bildirilmişti.

Polis ekipleri, arama sırasında Gina'nın kaybolduğu mahalledeki Hüseyin Boğuç'un şüpheli hareketlerinden şüphelenmişti. Boğuç'un evinde yapılan aramada, bahçedeki su kuyusunda Gina'nın boynuna briket bağlanmış cesedi bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu'nun gerçekleştirdiği otopside, Gina'nın cinsel istismara uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve tutuklanan Hüseyin Boğuç ile Azittin Altunöz hakkında "canavarca hisle insan öldürme", "çocukların cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

1 müebbet 1 beraat kararı 

Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Hüseyin Boğuç'a çocuğa karşı işlenen suçu gizlemek amacıyla kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilirken, diğer suçlardan toplamda 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Azittin Altunöz ise beraat etti.

Gina'nın ailesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ve taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti verdiği kararı açıkladı. Kararın ardından Gina'nın ailesi ve yakınları duygusal anlar yaşadı.

Davanın karar duruşmasının ardından Hüseyin Boğuç'un avukatı, kararı temyiz etmek için süre talep etti. Mahkeme, talebi kabul ederek süre verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137126/oldurulup-kuyuya-atilan-ginanin-davasinda-karar-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.