CHP, 8. Yargı Paketi'ndeki bazı düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu

CHP, kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen düzenlemede yer alan "üye olmamakla birlikte terör örgütüne yardım", "tazminat komisyonu", "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" ve "kişisel verilerin korunması ve işlenmesi" hususlarının iptali ile yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesine başvuru yaptı.
AA
|
07 Mayıs 2024, Salı - 12:15
CHP, 8. Yargı Paketi'ndeki bazı düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvurunun ardından partililerle birlikte Yüksek Mahkeme önünde açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen 7499 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 12 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Günaydın, kanuna ilişkin itirazlarını TBMM'deki görüşmelerde itirazlarını dile getirdiklerini hatırlattı.

Günaydın, itirazlarına rağmen söz konusu düzenlemenin yasalaştığına işaret etti.

Bunun üzerine  kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle hazırladıkları dilekçeyi Anayasa Mahkemesi'ne teslim ettiklerini kaydeden Günaydın, itiraz ettikleri konu başlıklarını "üye olmamakla birlikte terör örgütüne yardım", "tazminat komisyonu", "hükmün açıklanmasının geri bırakılması", "kişisel verilerin korunması ve işlenmesi" olarak sıraladı.

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, şunları söyledi:

 "İdari para cezaları caydırıcı değil"

Gökhan Günaydın, 8. Yargı Paketinde, kişisel verilerin korunması ve işlenmesiyle ilgili getirilen düzenlemeleri de "son derece sakıncalı" bulduklarının altını çizdi.

Kişilerin rızası ve bir kanuni koruma olmaksızın sağlık verileri, siyasi parti üyelik bilgileri, dernek üyeliklerinin işlenebildiğini, yurt dışına aktarılabildiğini dile getiren Günaydın, makro verileri işleyicilerin, yasada belirtilen idari para cezaları ile caymalarının söz konusu dahi olmadığını ifade etti.

Günaydın, caydırıcılıktan çok uzak para cezalarının iptali için de Anayasa Mahkemesine başvurduklarını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137189/chp-8-yargi-paketindeki-bazi-duzenlemelerin-iptali-icin-anayasa-mahkemesine-basvurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.