Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan MHRS’de yeni düzenleme çıkışı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni düzenlemeleri 9 Mayıs Perşembe günü basın toplantısıyla duyuracaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mayıs 2024, Salı - 12:20
 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan MHRS’de yeni düzenleme çıkışı

Türkiye’de artık hastane randevuları MHRS üzerinden internet ortamında online olarak gerçekleştiriliyor.

Ancak istenen hekime randevu bulunamadığı ya da randevuların çok ileri tarihe verildiğine yönelik şikayetler seslendiriliyor.

Bu geri bildirimler Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Öncelikle randevu alanların belirlenen gün ve saatte hastaneye gitmemesi halinde 15 gün süreye aynı branşta randevu alması engellenerek hastaneler üzerindeki iş yükünün hafifletilmesi yoluna gidildi.

Şimdi de yeni adımlar atılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından konuya ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

MHRS'de yeni düzenlemeye ilişkin Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle toplantı yapıldığını hatırlatan bir gazetecinin bu toplantıların içeriğinin ne olduğuna yönelik sorusu üzerine Bakan Koca, 9 Mayıs Perşembe günü bir basın toplantısı yapmayı planlandıklarını söyledi.

Koca, Perşembe tüm basın mensuplarımızı basın toplantısına beklediklerini ifade etti.

Toplantıda kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını kaydeden Koca, “Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, vatandaşı bugüne kadar olduğu gibi en açık ve şeffaf şekilde bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137190/saglik-bakani-fahrettin-kocadan-mhrsde-yeni-duzenleme-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.