Ücretsiz maç linkine tıklayan Adanalı inşaat ustası Yalçın Güven, 138 bin lira dolandırıldı

Adana’da ücretsiz futbol maçı izlemek için cep telefonuna gelen bağlantı linkine tıklayan inşaat ustası Yalçın Güven (51) hayatının şokunu yaşadı. Banka hesabından Yalçın Güven uyuduğu saatlerde 250 bin lira kredi çeken dolandırıcılar bunun 138 bin lirasını farklı kişilere aktardı. Mağdur inşaat ustası, dolandırıcıların yakalanması için yardım çağrısında bulundu.
DHA
|
07 Mayıs 2024, Salı - 14:18
Ücretsiz maç linkine tıklayan Adanalı inşaat ustası Yalçın Güven, 138 bin lira dolandırıldı

Seyhan ilçesinde yaşayan inşaat ustası Yalçın Güven, geçen hafta akşam saatlerinde ücretsiz futbol maçı izlemek istedi. Bunun için cep telefonuna gelen bağlantı linkine tıklayan Güven, sabah uyandığında cep telefonunun kilitlendiğini gördü.

Güven, sim kartını başka bir telefona takarak çalıştırdı.  Cep telefonuna bankadan gönderilen kısa mesajla 250 bin lira kredi çekildiğini gören Yalçın Güven,  bu paranın 138 bin lirasının tanımadığı kişilere aktarıldığını öğrendi.

Güven, hemen çalıştığı banka şubesine gidip hesabını dondurdu. Daha sonra şikayetçi olan Güven’in başvurusu üzerine polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yalçın Güven, maç linkine tıklamadan bir gün önce de seçim sonuçlarıyla ilgili anket yaptığını söyleyen bir kişi tarafından arandığını dile getirdi.

Kendisini arayan telefon numarasını arama motorunda sorguladığını anlatan Güven, ‘Sesinizi kopyalıyorlar, dolandırıcılar’ şeklinde şikâyetler olduğunu gördüm. Şimdi düşününce telefonuma bulaşan virüsle bağlantılı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Kredi başvurumu onaylamayan bankadan dolandırıcılar kredi çekti”

Güven, dolandırıcıların yakalanması için yardım istedi.

Mağdur inşaat ustası şunları ifade etti:






http://ankaramasasi.com/haber/2137205/ucretsiz-mac-linkine-tiklayan-adanali-insaat-ustasi-yalcin-guven-138-bin-lira-dolandirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.