Tahliye ve beraat vaadiyle dolandırıcılık yapan çeteye operasyon

Diyarbakır’da haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri, adliye ile bağlantıları bulunduğu, bu sayede tahliye veya beraat ettireceklerini söyleyerek paralarını alıp dolandıran çeteye operasyon düzenlenirken gözaltına alınan 20 şüpheliden aralarında bir avukatın da olduğu 9 kişi tutuklandı.
DHA
|
07 Mayıs 2024, Salı - 14:43
Tahliye ve beraat vaadiyle dolandırıcılık yapan çeteye operasyon

Dolandırıcılar her kılığa giriyor, her yolu deniyor.

Bu kez de haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri, Diyarbakır Adliyesi ile bağlantıları olduğu, bu sayede tahliye ya da beraat ettireceklerini söyleyerek para alıp dolandırdıkları ortaya çıktı.

Bu yönde bilgiye ulaşan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Jandarma ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında avukatların da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınırken baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 20 cep telefonu ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler, Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aralarında 1 avukatın da olduğu 9 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Güveni kötüye kullanma’, ‘Tehdit ve kasten yaralama’ suçlarından tutuklandı. 6'sı adli kontrol şartıyla  diğer 10 kişi serbest bırakıldı.

Jandarma, olayla ilgili 5 şüpheliyi daha yakalamak üzere çalışmalara devam ediyor.











http://ankaramasasi.com/haber/2137209/tahliye-ve-beraat-vaadiyle-dolandiricilik-yapan-ceteye-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.