İsrail ve Hamas Kahire'de ateşkes için masada

Orta Doğu'da İsrail ve Hamas arasındaki çatışma ve müzakerelerin odak noktası Kahire'de bulunan ateşkes görüşmeleri oldu. İsrail'in ateşkes teklifini kabul etmeyen Hamas, Refah'ta devam eden saldırılarla belirsizliği arttırırken, taraflar arasında ateşkes ve esir takası müzakereleri devam ediyor.
Kaynak: AA
|
07 Mayıs 2024, Salı - 21:33
İsrail ve Hamas Kahire'de ateşkes için masada

Orta Doğu'da devam eden çatışma ve müzakerelerin gölgesinde, İsrail ve Hamas heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi. Görüşmelerin ana gündemi ateşkes ve esir takası olarak belirlendi.

İsrail'in Savaş Kabinesi, Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen ateşkes önerilerini reddetmesine rağmen, Hamas heyeti teklifi kabul etti. Ancak, Refah'ta devam eden saldırılar nedeniyle ateşkes konusundaki belirsizlik sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın kabul ettiği teklifin İsrail'in taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu belirtti ancak müzakerelere devam etme kararı aldıklarını ifade etti.

Heyetler, Kahire'de görüşmelere başlamak üzere hazırlıklara başladı. İsrailli bir yetkili, Hamas'ın teklifinde değişiklik yapmaya ikna edilmeye çalışacak bir ekibin Kahire'ye gideceğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah'a yapılan saldırının İsrailli esirlerin ülkelerine dönmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti. Ancak Netanyahu, Hamas'ın teklifinin İsrail'in güvenliğini tehlikeye atacak kadar geride olduğunu vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137300/israil-ve-hamas-kahirede-ateskes-icin-masada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.