TikTok'tan ABD hükümetine dava

TikTok ve Çinli sahibi ByteDance, ABD hükümetine dava açarak, TikTok'un ABD'deki devri veya yasaklanmasını öngören yasayı anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. TikTok'un ABD'deki faaliyetlerinin devri veya yasaklanmasının ticari, teknolojik ve yasal olarak zor olduğunu belirten şirket, mahkemeden yasanın iptalini talep ediyor.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 00:29
TikTok'tan ABD hükümetine dava

TikTok'un ABD hükümetine dava açması, şirketin yasal yollara başvurarak uygulamalarının geleceğini koruma çabası olarak değerlendirilebilir. TikTok'un sahibi ByteDance ve ABD hükümeti arasındaki anlaşmazlık, ABD'nin TikTok'un veri güvenliğü konusundaki endişeleriyle başladı.

Dava dilekçesinde ifade edildiği gibi, TikTok'un ABD'deki faaliyetlerinin devri veya yasaklanması talebi ticari, teknolojik ve yasal zorluklarla karşı karşıya olduğu görünüyor. ByteDance, TikTok'un ABD'deki varlığını korumak ve yasal zorlukları çözmek için mahkemede anayasaya aykırı olduğunu iddia ederek yasanın iptalini talep ediyor.

ABD hükümeti ise TikTok'un veri güvenliği endişelerini gerekçe göstererek platformun devredilmesi veya yasaklanması gerektiğini savunuyor. Ancak Kongre üyeleri arasında TikTok'un Çin'e veri aktarımı konusunda şüpheleri olanlar da var. TikTok'un yönetimi ise ABD yasalarına tam uyumlu olduklarını ve veri güvenliği konusundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2137305/tiktoktan-abd-hukumetine-dava
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.