Bayraktar AKINCI TİHA deniz hedeflerini ASELFLIR-500 ile tam isabetle vurdu

Bayraktar AKINCI TİHA, ASELFLIR-500 kullandığı ilk atış testinde tam isabet sağladı. Denizde ilerleyen hareketli bir hedef başarıyla imha edildi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:35
Bayraktar AKINCI TİHA deniz hedeflerini ASELFLIR-500 ile tam isabetle vurdu

Türkiye savunma sanayisinde her gün üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor.

KAAN'ın ikinci uçuşunun ardından  Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği  Bayraktar AKINCI TİHA'dan bir başarı haberi geldi.

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden Mini Akıllı Mühimmatlar ve ASELFLIR-500 ile havalandı.

ASELFLIR-500  ile atış denemesi yapan Bayraktar Akıncı, iki test aşamasında da başarı sağladı.

Baykar, o görüntüleri "Türk Havacılığının Altın Çağı" notuyla X hesabından paylaştı.

Hedefi tam isabetle vurdu

Testin ilk aşamasında milli TİHA, 30 bin feet irtifadan deniz üstündeki sabit hedefi MAM-T ile atış gerçekleştirdi. Bu atışta tam isabet sağlandı.

İkinci aşama da ise Bayraktar Akıncı, MAM-L ile deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı (İnsansız Deniz Aracı) yine 30 bin feet irtifadan başarıyla imha etti.

Aselflır-500 ile nokta atışı

Bayraktar Akıncı daha önce de 22 Şubat’ta icra edilen test kapsamında ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanmıştı.

Milli  TİHA, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen sınıfında dünyanın en iyi elektro-optik sistemiyle ilk kez deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etmişti.

Öte yandan Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar Akıncı TİHA, 50 bin uçuş saatini tamamlayarak Türk Havacılık tarihinde büyük bir başarıya imza atmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137362/bayraktar-akinci-tiha-deniz-hedeflerini-aselflir-500-ile-tam-isabetle-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.