Dimitrios P. Giannakopoulos kimdir?

İş insanı, ilaç üreticisi, VIANEX'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su , Panathinaikos BC'nin sahibi olan Dimitrios P. Giannakopoulos kimdir?
Barış Yılmaz
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 13:26
Dimitrios P. Giannakopoulos kimdir?

Dimitris Giannakopoulos, Atina'da doğmuştur. VIANEX'in kurucusu Pavlos Giannakopoulos'un tek oğludur; bugün Yunanistan'ın en büyük ilaç şirketi olan VIANEX'in. Babası tarafından, aslen Sellasia, Laconia'dan gelmektedir.

2004 yılında Dimitris Giannakopoulos, ilk Başkan Yardımcısı olmuş ve Ocak 2012'de VIANEX'in Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. 2019 yılında VIANEX'in Başkanı ve CEO'su olarak atanmıştır. Panathinaikos A.O.'nun başkanı olarak da görev yapmıştır.

İş Faaliyetleri VIANEX Giannakopoulos ailesinin ilaç sektöründeki faaliyetleri, 1924 yılında Peiraios Caddesi'ndeki eczanede başlamıştır. Şirketin üretim faaliyetleri 1977'de ilk fabrikanın kurulmasıyla başlamıştır. 1999 yılına gelindiğinde, VIANEX Atina ve Ahaia'da dört modern fabrika satın almış ve Varympompi'de ana ofislerini ve mamul ürünlerin dağıtım merkezini kurmuştur. 1995 yılında, tanınmış bazı reçetesiz ürünleri, gıda takviyelerini ve tanısal ve parafarmasötik ürünleri dağıtmak ve pazarlamak üzere VIAN SA adlı yan kuruluş kurulmuştur. 

Dimitris Giannakopoulos, 2012 yılında resmen babası Paul'dan şirketin yönetimini devralmış ve Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. Ayrıca VIANEX'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

Dimitris Giannakopoulos'un liderliğindeki şirketin yeni dönemi, genişletilmiş erişim ve önemli anlaşmaların yapılmasıyla ilişkilendirilmiştir. "Ülkenin en büyük Yunan ilaç sanayisinin yönetimini devrettim ve eminim ki bir gün onu en büyük yabancı ilaç şirketi yapacaktır" demiştir Paul Giannakopoulos, Temmuz 2013'te, VIANEX ve Eli Lilly arasındaki işbirliği duyurulduğunda, Vancomycin adlı enjekte edilebilir antibiyotiğin VIANEX tesislerinde üretimi ve %100'ünün Çin pazarına ihracatı için.VIANEX Grubu'nun 2019 yılı cirosu 301.3 milyon Euro olmuştur.

SUPERFOODS 2016'da Giannakopoulos Grubu ve Papazoglou Grubu, gıda takviyeleri ve doğal sağlık ürünleri alanında faaliyet gösteren Yunan şirketi Superfoods'un %50-%50'sini satın almıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2137379/dimitrios-p-giannakopoulos-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.