Ninni Mi Ninni albümü 19 Nisan'da çocukların beğenisine sunuldu!

Çocuklar ve bebekler için hazırlanan "Ninni Mi Ninni albümünün" yaratıcılarından aranjör Bertan Coşar, albümle ilgili Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu.
Ecem Çetin
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 16:38
Ninni Mi Ninni albümü 19 Nisan'da çocukların beğenisine sunuldu!

Bertan Coşar, Billur Güventürk ve Bülent Cenkci’nin imzasını taşıyan Ninni Mi Ninni albümü 19 Nisan'da tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluştu. 

Çocuklara ve bebeklere armağan edilen ‘Ninni Mi Ninni – Çocuk Şarkıları albümü 8 eserden oluşmaktadır. 

Albümün  müzik ve aranje çalışmalarını gerçekleştiren Bertan Coşar,Ankara Masası'na açıklamalara bulundu.

İşte o keyifli röportaj; 

1-Müziklerin gizli kahramanlarından bir isimsiniz...Müziklere hayat veren bir aranjörsünüz... Çok sayıda ünlü isimle çalışıyorsunuz. Ancak bu kez farklı bir çalışma gerçekleştirdiniz. "Ninni Mi Ninni" isimli çocuk albümünü müzik piyasasına sundunuz. Normal bir albüm yapmak mı? Yoksa bir çocuk albümü mü yapmak daha zor olan?

Normal albüm prodüksiyonlarının yapısında sanatçının isteği doğrultusunda, beste ve söz çalışmalarının doğurduğu sonuçla şarkı ortaya çıkar ve sonraki aşamada aranje, orkestrasyon, canlı enstrüman kayıtları, vokal kayıtları, miks mastering gibi aşamalar uygulanır. Çocuklara özgü bir yapıda ise, bizim projemizde bebekleri de kapsayan bir proje olduğundan, eserlerin beste ve söz çalışmalarında pedagojik sistemle birlikte analiz içinde bulunup gerekirse psikolog destekli bir prodüksiyonda ortaya çıkabilir. Buna istinaden bebek ve çocuklara sunduğumuz bu albüm daha ayrıntılı bir çalışma ortaya koyuyor.

2-Neden çocuk albümü? Neden Ninni?

Piyasadaki en büyük eksikliklerden birisi çocuklara ve bebeklere özel yapılan bu tür çalışmalar. Bizde ekip ve bu konuda eğitim almış kişiler olarak çocuklarımıza çocuk şarkıları ve ninnilerden oluşan bir proje hazırlamak istedik. Sonuçta başarılı bir prodüksiyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Dijital platformlarda dinlenmelerimizi bunu ispatlar ölçüde.

3-"Ninni Mi Ninni" albümünün amacı nedir?

Bu albüm çalışmasında ticari bir amaç gütmeden çocuklarımıza faydalı olacağımız, bestelerimizle sözlerimizle ve aldığımız pedagojik eğitimle farkındalık yaratan eserlerle piyasadaki en büyük eksikliği tamamlamak istedik.

4-"Ninni Mi Ninni" albümünde hangi müzikler yer alıyor?

Dandini Dastana, Fış Fış Kayıkçı, Kırmızı Balık, Küçük Kurbağa, Yağ Satarım Bal Satarım, Daha Dün Annemizin, Piknik ve Köpek, Korkusuz Çocuk,
Piknik ve Köpek ve Korkusuz Çocuk şarkıları bizlere ait özel besteler.

5-Müzikleri seçerken nelere dikkat ettiniz?

Evrensel ve ülke genelinde bilinen eserler olmasına dikkat ettik. Çocuklar için özel besteler yaparak çocuk gelişimine katkıda bulunacak nitelikli bir proje yarattığımızı düşünüyoruz.

6-Neden bu 8 şarkı?

İlk 6 şarkı ünlü ninniler, son iki eser özgün,
Piknik ve Köpek Fransız Halk ezgisi ancak biz müzikal olarak hem prozodi hem beste olarak yenileyerek yorumladık. Eserlerin sözleri pedagojik formasyon çerçevesinde günümüz yaşam şartlarına göre yazıldı, hikayeler güncel, hayatın doğal akışına senkronize, seslendirmeler tiyatral animasyon destekli mükemmel vokal performans kayıtlar alınarak editing, miks, mastering yapıldı, şarkıların söz ve besteleri, 20 senelik müzisyen dostum Bülent Cenkci, Billur Güventürk ve bana ait, aranje çalışmaları ise yine benim tarafımdan B&C stüdyoda yapıldı. Yapım olarak Serdar Kırgız’ın sahibi olduğu Babil Müzikle çalıştık. Billur Güventürk profesyonel yorum ve projeye en uygun kadın vokal ses, Küçük Kurbağa, YTÜ öğretim görevlisi Bahadır Uçan'ın yetenekli son sınıf öğrencisi Enes Altunbaş tarafından özenle hand made çizimler ve modellemeler olarak tasarlandı. Şuan çizgi animasyon 4 şarkımız yayında, belirli aralıklarla tüm şarkılarımızın klipleri dijital platformlarda yerini alacaktır.

http://ankaramasasi.com/haber/2137402/ninni-mi-ninni-albumu-19-nisanda-cocuklarin-begenisine-sunuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.