Türkiye ile Azerbaycan arasında 11. Dönem KEK Protokolü imzalandı

Türkiye ve Azerbaycan arasında gerçekleşen 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü imza töreninde, iki ülke arasında ticaret, su işbirliği, tarım, ve KOBİ'ler arasında işbirliğini içeren önemli anlaşmalar imzalandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un liderliğindeki görüşmelerde, gelecek döneme dair ticaret hacminin artırılması ve ikili ilişkilerin genişletilmesi hedeflendi. Bu anlaşmalarla birlikte, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik işbirliği ve karşılıklı desteğin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 21:00
Türkiye ile Azerbaycan arasında 11. Dönem KEK Protokolü imzalandı

Türkiye ve Azerbaycan arasında ikili ilişkilerin güçlenmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un liderliğinde gerçekleşen görüşmeler, 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü'nün imzalanmasıyla sonuçlandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantısı'nda, iki ülke arasında önemli anlaşmalar imzalandı.

Bu kapsamda imzalanan anlaşmalar şunlar:

  • Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Kalkınması Ajansı (KOBİA) Arasında Mutabakat Zaptı
  • Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Arasında Ticaretin Kolaylaştırılması Ortak Çalışma Grubu Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı
  • Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Anlaşması
  • Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Gıda Güvenliği Ajansı Arasında Hayvan Hastalıkları ile Mücadelede İşbirliği Hakkında Niyet Beyanı

İmza töreninin ardından yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki işbirliğinin güçlenmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğinin önemine vurgu yaptı.

Yılmaz, yeni eylem planlarında ticaretten eğitime, teknolojiden turizme pek çok alanda işbirliğinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde 15 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Azerbaycan Başbakanı Asadov ise Türkiye ile olan dostluklarını vurgulayarak, ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için kararlı olduklarını belirtti.

Toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev ve Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev de katıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137423/turkiye-ile-azerbaycan-arasinda-11-donem-kek-protokolu-imzalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.