Hizbullah, İsrail Savunma Bakanı'nın ziyaret ettiği üssü hedef aldı

Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor: Hizbullah, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ziyaret ettiği askeri üssü İran menşeli füzelerle hedef aldı. Saldırı sonucunda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi henüz paylaşılmazken, bölgedeki endişe ve gerginlik devam ediyor.
Kaynak: AA
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 21:22
Hizbullah, İsrail Savunma Bakanı'nın ziyaret ettiği üssü hedef aldı

Orta Doğu bölgesindeki gerilim, son olaylarla bir kez daha üst seviyeye çıktı. Hizbullah örgütü, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ziyaret ettiği askeri üssü hedef aldı. İran menşeli füzelerle gerçekleştirildiği ifade edilen saldırı, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'e ait Branit Üssü'nde bulunan 91. Tugay, Burkan füzesiyle hedef alındı. İsrail medyasına yansıyan haberlere göre, Gallant, İsrail'in kuzeyinde bulunan 91. Tugayı ziyaret ederek bölgedeki güvenlik durumu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Gallant, ziyareti sırasında, Lübnan'a işaret ederek askerlere yeni bir göreve hazırlanmaları ve yaz mevsiminin çok hareketli geçebileceği uyarısında bulundu. Ancak, Hizbullah'ın, Gallant'ın 91. Tugay'dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra "Burkan" füzesiyle üssü hedef aldığı bildirildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137450/hizbullah-israil-savunma-bakaninin-ziyaret-ettigi-ussu-hedef-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.