Ukrayna NATO'dan asker talep etti mi?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO'dan askeri yardım talep etmediğini, ancak daha fazla destek istediğini belirtti. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna Savaşı'nda "kazanmaya inandığını" ve Ukrayna'nın barışçıl bir çözüme ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Ayrıca, NATO'nun bir arada kalmasının önemine vurgu yaparken, İtalya'ya Ukrayna'ya sağladığı hava savunma sistemi için teşekkür etti.
Kaynak: AA
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 22:38
Ukrayna NATO'dan asker talep etti mi?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO'dan askeri yardım talebinde bulunmadığını, ancak daha fazla destek istediğini açıkladı. Stoltenberg, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Roma'da yaptığı görüşmenin ardından İtalyan ANSA ajansına değerlendirmelerde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gündeme getirdiği "NATO askerlerinin Ukrayna'da konuşlanması" fikriyle ilgili soruya cevap veren Stoltenberg, "NATO'nun Ukrayna'ya kuvvet konuşlandırma gibi bir niyeti yok. Ukrayna'yı geçen hafta ziyaret ettiğimde Ukraynalılar, Ukrayna'da NATO askeri talep etmedi ama daha fazla destek istediler." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna Savaşı'nı "kazanmaya inandığını" ve bu nedenle Rus tarafında barış görüşmelerine katılma konusunda şu ana kadar "bir istek görmediklerini" de dile getirdi. Ayrıca Stoltenberg, "Onu müzakereye ikna etmenin tek yolu, ona savaş alanında kazanamayacağını göstermektir. Bu amaca ulaşmanın tek yolu da Ukrayna’ya askeri destek sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Stoltenberg, dünyanın tehlikeli bir dönemden geçtiğini, bu nedenle NATO'nun bir arada kalmasının önemli olduğunu vurgularken, İtalya'ya, Ukrayna'ya sağladığı Samp/T hava savunma sistemi için teşekkür etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2137468/ukrayna-natodan-asker-talep-etti-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.