FTX mağdurlarına iyi haber

Kripto para borsası FTX, Kasım 2022'deki çöküşünden sonra müşterilerinin kayıplarını karşılayabilmek için milyarlarca dolar daha fazla para topladı. Bu durum, şirketin iflas sonrası müşterilere 16,3 milyar dolar nakit dağıtabileceği anlamına geliyor.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 22:43
FTX mağdurlarına iyi haber

Kripto para borsası FTX, Kasım 2022'deki çöküşünde müşterilerin kayıplarını karşılamak için gerekli olan milyarlarca doları topladı. Bu gelişme, iflas sonrası alacaklıların genellikle sadece birkaç kuruş alabildiği ABD iflaslarında nadir görülen bir sonuca işaret ediyor.

FTX İcra Kurulu Başkanı John Ray, "Herhangi bir iflas durumunda bu inanılmaz bir sonuç" dedi. Şirketin açıklamasına göre, tüm varlıklarını sattığında, dağıtmak için 16,3 milyar dolar nakdi bulunacak. Müşterilere ve diğer hükümet dışı alacaklılara yaklaşık 11 milyar dolarlık borcu olduğu belirtildi.

FTX davasının görüldüğü Wilmington, Delaware'deki federal mahkeme belgelerine göre, tüm borçlar artı faiziyle birlikte tam olarak ödenecek olsa da, hisse sahiplerine hiçbir şey kalmayacak. Fazladan nakit, şirketin 2 milyondan fazla müşterisine faiz ödemek için kullanılacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2137470/ftx-magdurlarina-iyi-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.