Real Madrid-Bayern Münih maçına uzatmalardaki “ofsayt” tartışması damga vurdu

Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’i 2-1 yenen Real Madrid finale adını yazdırırken kırmızı beyazların 90+13’te attığı golün ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılması büyük tartışma yarattı. Bayern Münih'in yıldızlarından Matthijs de Ligt’ın “Yan hakem benden özür diledi ve hata yaptığını söyledi" sözleri Almanları ayağ kaldırdı.
Ersin Küçükbarak
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 10:57
Real Madrid-Bayern Münih maçına uzatmalardaki “ofsayt” tartışması damga vurdu


UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanşında Real Madrid, Santiago Bernabeu’da, Bayern Münih’i konuk etti.

İlk yarı 0-0 sona ererken 68. dakikada Harry Kane’in asistinde Alphonso Davies Bayern Münih’i öne geçiren golü attı.

88’de Joselu İspanyol devini öne geçirirken 90+2’de tekrar fileleri havalandırdı ve bir anda skor üstünlüğü Real Madrid’e geçti.

Eşitliği sağlamak için tüm gücüyle yüklenen Bayern Münih, 90+13’te topun ağlara gitmesiyle büyük sevinç yaşadı. Ancak yan hakemin ofsayt bayrağına uyan Szymon Marciniak pozisyon bitmeden düdüğünü çaldı. Ofsayt kararı Almanları çılgına çevirdi. Gol geçerlilik kazanmazken hakemin pozisyonu devam ettirip VAR kararını beklemek yerine ofsayt kararı vermesi eleştirilere yol açtı.

Thomas Müller: "Kimse bunu açıklayamaz"

Hakemin kararını ‘garip’ olarak niteleyen Bayern Münih'in kaptanı Thomas Müller “Bu, Madrid'de sık sık oluyor. Daha önce 2 kere Cristiano Ronaldo'nun attığı gollerde de başımıza gelmişti. Kimse bunu açıklayamaz”  sözleriyle hakemlere yüklendi.

Thomas Tuchel: " Kurallar ihlal edildi"

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel de,"Bu tam bir felaketti. Kurallar ihlal edildi. O pozisyon sonuna kadar oynanmalıydı çünkü kural bu. Yan hakem bir hata yaptı ve orta hakem de ikinci hatayı yaptı." tepki gösterdi.

Matthijs de Ligt: "Yan hakem benden özür diledi"

Matthijs de Ligt ise yan hakemin hata yaptığını söyleyip kendisinden özür dilediğini iddia etti. 

Bu pozisyon sosyal medyayı da ikiye böldü. Kimileri, Bayern Münihli oyuncunun çok az farkla ofsayt pozisyonda olduğunu yazarken kimileri de hakem kararını eleştirdi.

Carlo Ancelotti ise “Bayern ofsayttan mı şikayet etti? Tamam, Nacho'nun iptal edilen golünden şikayetçiyiz… Çünkü Kimmich kendisini yere attı." Diyerek tartışmaya katıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137530/real-madrid-bayern-munih-macina-uzatmalardaki-ofsayt-tartismasi-damga-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.