Eşini boğup, cesedi uçurumdan attığını itiraf eden Tayfur Kılıç duruşmada “Bedriye'yi ailesi saklıyor belki de” dedi

Konya'da kayıp olarak aranan eşi Bedriye Kılıç'ı (35), boğarak öldürüp, uçuruma attığını itiraf edince tutuklanan Tayfur Kılıç (35), davanın ilk duruşmasında, “Polis baskısı ve işkencesiyle suçu kabullendim” diyerek cinayeti işlediğini reddetti. Kılıç, “Ben ailesinden şüpheleniyorum. Bedriye’yi onlar saklıyor belki de. Beraatımı istiyorum’’ sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi. “Kızımı nereye gömdülerse söylesinler? Ben gidip çıkarayım oradan çocuğumu” diye isyan eden Bedriye Kılıç’ın annesi Sona Er ise gözyaşı döktü.
DHA
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 17:18
Eşini boğup, cesedi uçurumdan attığını itiraf eden Tayfur Kılıç duruşmada  “Bedriye'yi ailesi saklıyor belki de” dedi

Akşehir'de oturan Tayfur Kılıç, geçen yıl 6 Temmuz'da kiraz bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan eşi, 3 çocuk annesi Bedriye Kılıç'ın işe gitmek için evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini belirterek, polise kayıp başvurusu  yaptı.

Polisi, Kılıç'ın izini bulamadı. Konu, televizyon programına taşındı. Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri katıldığı televizyon programındaki çelişkili konuşma ve davranışları dikkate alarak, 28 Ekim'de program sonrası memleketine döndüğü sırada Tayfur Kılıç’ı yolcu otobüsünde gözaltına aldı.

Emniyete götürülen Kılıç sorgusunda, cinayeti şu sözlerle itiraf etti:

Kadavra köpekleriyle arama

Savcı ve polislere, eşinin cesedini attığı alanı da gösteren Kılıç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AFAD ekipleri ve kadavra köpekleriyle Kılıç'ın cesedinin atıldığı belirtilen bölgede arama yapan güvenlik güçleri Bedriye Kılıç'ın cesedine ulaşamadı.

Soruşturma kapsamında 1 Aralık’ta Tayfur Kılıç'ın babası Adem Kılıç da 1 Aralık'ta tutuklandı ancak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Ailesinin talebi üzerine 7 Mayıs günü tekrar arama yapılsa da kayıp Bedriye Kılıç’a ilişkin bir bulguya rastlanmadı.

Suçlamaları kabul etmedi

Tutuklu sanık Tayfur Kılıç ile tutuksuz sanıklar babası Adem Kılıç ve annesi Ayten Kılıç da hakim karşısına çıktı.

Samsun’daki cezaevi evinden SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlanan Tayfur Kılıç,daha önceki itirafının aksine eşini öldürmediğini belirterek, suçlamaları reddetti.

 Kılıç, polisin baskısı sonucu, eşini öldürdüğünü söylediğini öne sürdü.

Polis baskısı ve işkencesiyle suçu kabullendiğini belirten Kılıç, “Benim tek suçum, Bedriye’nin o gün üzerine kapıyı kapatıp içeriye almamam olmuştur. Ben ailesinden şüpheleniyorum. Bedriye’yi onlar saklıyor belki de. Beraatimi istiyorum’’ dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı “Madem saklıyorlar. Bedriye Kılıç, Konya’daki sevgi evlerinde bulunan üç çocuğunun yanına neden gelip gitmiyor. Onları görmüyor?’’ sorusunu yöneltti. Kılıç, mahkeme başkanının  sorusunu cevapsız bıraktı.

Adem Kılıç ve eşi Ayten Kılıç , suçsuz olduklarını söyleyp beraatlerini isterken anne Kılıç,  “Bedriye’yi kendi kızım gibi sevdim. Benim olayla ilgim yok. Cesedin gömülü olduğu yeri bilmiyorum, beraatimi talep ediyorum’’ şeklinde ifade verdi.

“Suçu tek başına işlemedi”

Duruşmaya katılan Bedriye Kılıç’ın babası Oktay Er, cinayeti damadı Tayfur Kılıç’ın tek başına işlemediğini öne sürerek, “Bu işte anne ve babası ile başkalarından yardım aldığını düşünüyoruz ve onların da cezalandırılmasını istiyoruz’’ dedi.

Anne Sona Er de “Herkes cezasını çeksin. Adalet istiyorum. Benim kızımın nerede gömülü olduğunu biliyorlar. Gömdükleri yeri hepsi biliyor. Neredeyse söylesinler? Ben gidip çıkarayım oradan çocuğumu” diyerek ağladı.

Cinayetin Tayfur Kılıç tarafından işlendiğinin sabit olduğunu  dile getiren Cumhuriyet savcısı  ise mütalaasında, anne ve babasının suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 “Bütün sanıklar en üst sınırdan cezalandırılmalı”

Duruşma çıkışı açıklama yapan Kılıç ailesinin avukatı Kürşat Halil Usta, bütün sanıkların en üst sınırdan cezalandırılması gerektiğini savundu.

Usta şöyle dedi:





http://ankaramasasi.com/haber/2137606/esini-bogup-cesedi-ucurumdan-attigini-itiraf-eden-tayfur-kilic-durusmada-bedriyeyi-ailesi-sakliyor-belki-de-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.