Okulların tatil olduğu iddiasına MEB'den yalanlama

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin artan şiddete tepki olarak planladığı iş bırakma eylemiyle ilgili olarak okulların tatil edilip edilmeyeceği iddialarını yalanladı. İstanbul'da bir lise müdürünün öldürülmesine karşı tepki gösteren öğretmenler, bugün derslere girmeyerek protesto gerçekleştirdi.
Afife Kaya
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 18:15
Okulların tatil olduğu iddiasına MEB'den yalanlama

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek amacıyla bazı öğretmenlerin iş bırakma eylemi planlamasıyla birlikte, okulların tatil olup olmadığına ilişkin çıkan iddialara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine eğitim camiası büyük bir tepkiyle karşılaştı ve öğretmenler protesto eylemi düzenledi.

Öğretmenler, ülke genelindeki okullarda yarın gerçekleştirecekleri bir günlük iş bırakma eylemi için açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı

Sosyal medyada dolaşan "Okullar yarın tatil" iddialarına ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

MEB, iddiaları yalanlayarak eğitimin kesintisiz olarak devam edeceğini ve bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu vurguladı.

Öğretmenler derslere girmedi

Sendikaya bağlı öğretmenler, İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine karşı tepki göstermek amacıyla bugün ilk derse girmeyerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137620/okullarin-tatil-oldugu-iddiasina-mebden-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.