Atölyede kaçak elektrikle Bitcoin üretimine gözaltı

Çorum'da, kullanılmayan bir tekstil atölyesini kiralamış ve kaçak elektrik kullanarak sanal ortamda Bitcoin üretimi yapan S.A. (29) isimli şahıs, polis tarafından gözaltına alındı. Polis ekipleri, uzun süren teknik ve fiziki takibin ardından atölyede 16 Bitcoin üreten cihazı ve kaçak elektrik kullanımını tespit etti. Şüpheli S.A. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: DHA
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 20:33
Atölyede kaçak elektrikle Bitcoin üretimine gözaltı

Çorum'da, kullanılmayan bir tekstil atölyesini kiralamış ve kaçak elektrik kullanarak sanal ortamda Bitcoin üretimi yapan S.A. (29) isimli şahıs, polis tarafından gözaltına alındı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, S.A.'nın faaliyetlerini uzun süredir takip ediyordu.

16 Bitcoin üreten cihaz ele geçirildi

Ekiplerin yaptığı araştırmalar sonucunda, S.A.'nın 6 ay önce kiralamış olduğu tekstil atölyesinde sanal para birimi Bitcoin ürettiği belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, atölyede 16 Bitcoin üreten cihaz ve bu cihazın bağlı olduğu internet bağlantı sistemi ele geçirildi.

Ayrıca, yapılan incelemelerde S.A.'nın kaçak elektrik kullanarak cihazları çalıştırdığı tespit edildi. 16 Bitcoin'in piyasa değerinin yaklaşık 10 bin dolar olduğu bildirildi.

Şüpheli S.A. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Ayrıca, S.A.'nın elektronik sistemi belli aralıklarla tek başına kurduğu da öğrenildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137637/atolyede-kacak-elektrikle-bitcoin-uretimine-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.