Allan Saint-Maximin kimdir?

Suudi Pro League takımı Al-Ahli'de kanat oyuncusu olarak oynayan Fransız profesyonel futbolcu Allan Saint-Maximin kimdir?
Suat Mutlu
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 11:17
Allan Saint-Maximin kimdir?

Allan Irénée Saint-Maximin, 12 Mart 1997'de Paris'in güneybatı banliyölerinden Châtenay-Malabry'de doğdu. Üç çocuğun en küçüğü olan Saint-Maximin'in babası Alex, Karayipler adası Guadeloupe kökenlidir ve annesi Nadege, Güney Amerika'da Fransız Guyanası'nda doğmuştur.

Kulüp Kariyeri Gençlik Kariyeri Antrenör Didier Demonchy yönetiminde, Saint-Maximin Ris-Orangis'te beş yaşında olmasına rağmen daha büyük çocuklarla antrenman yapardı. Saint-Maximin, kulüpte üç yıl geçirdikten sonra, çeşitli Fransa gözlemcilerinin dikkatini çekerek AC Boulogne-Billancourt'a transfer oldu. 2011 yılında bir U13 turnuvasında oynarken bir gözlemci tarafından keşfedilmesiyle Saint-Étienne ile anlaştı. Paris Saint-Germain'den de bir teklif geldi ancak Saint-Maximin, zaten Saint-Étienne'e bağlandığı için bu teklifi reddetti.

Saint-Étienne Gençlik kategorilerinde dikkat çeken Saint-Maximin, 1 Temmuz 2013'te Saint-Étienne ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 7 Şubat 2015'te Saint-Maximin, Saint-Étienne ile 2019'a kadar uzanan yeni bir sözleşme imzaladı. Ancak, sınırlı fırsatlar nedeniyle kulüpten ayrılmak istediğini belirterek kulüpten ayrılmaya karar verdi. 

Monaco 2015-16: Monaco'ya Transfer ve Hannover 96'ya Kiralık 31 Temmuz 2015'te Saint-Maximin, Monaco'ya 5 milyon avroluk bir transfer ücretiyle katılarak beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Aynı gün Alman kulübü Hannover 96'ya kiralık olarak gönderildi ve aynı sabah kulübün antrenmanına katıldı. Ertesi gün, Saint-Maximin, HDI Arena'da Sunderland'a 1-0'lık bir hazırlık mağlubiyeti yaşadı. Hannover'un DFB-Pokal maçında sahaya çıkarak ilk resmi maçına çıktı.

Nisan ayında, Saint-Maximin bir tramvayla çarpışan bir trafik kazasına karıştı, bir kişiyi yaraladı ve sahte bir sürücü belgesi sunduğu için sahtekarlık, ehliyetsiz araç kullanma ve ihmalkar bedensel zarar suçlamalarıyla soruşturmaya uğradı. Sonuç olarak, Daniel Stendel'in yönetimi altında kadrodan çıkarıldı ve Fransa'ya dönene kadar hiçbir maça çıkmadı.

Nice 7 Ağustos 2017'de Saint-Maximin, kulüp tarihinin en yüksek transfer ücretiyle, 10 milyon avroluk bir transfer ücretiyle Côte d'Azur rakibi Nice'e transfer oldu.

Newcastle United 2 Ağustos 2019'da Saint-Maximin, Premier Lig tarafı Newcastle United'a altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Newcastle'daki ilk maçına dokuz gün sonra Premier Lig sezonunun açılış gününde Arsenal'a karşı oynadığı maçta çıktı. 5 Aralık'ta, Saint-Maximin kulüp için ilk golünü, Sheffield United'a karşı 2-0'lık bir galibiyette attı. İkinci golünü iki ay sonra, FA Cup'ın dördüncü turunda League One takımı Oxford United'a karşı attı, solo bir koşunun ardından geç gelen bir golle galibiyeti sağladı.

Al Ahli 30 Temmuz 2023'te Saint-Maximin, Suudi Profesyonel Ligi kulübü Al Ahli için bildirilen 23 milyon sterlinlik bir transfer ücretiyle üç yıllık bir sözleşme imzaladı. 16 Eylül'de, kulüpteki ilk golünü, Al Taawoun'a karşı 3-2'lik bir galibiyetle attı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137737/allan-saint-maximin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.