Erdoğan'dan yargı ve yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde konuştu. Yeni anayasa ve yargıya dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Devlet adalet ile hükmettiği, adalet dağıttığı müddetçe güçlüdür.” dedi.
Onur Çetinkaya
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 11:56
Erdoğan'dan yargı ve yeni anayasa mesajı

İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde yargıda yaşananlar ve yeni anayasa vardı.

Hukuk devletinin en temel ilkelerinden birinin yargısal denetim olduğunu vurgulayan Erdoğan, misyonun temsilcisinin de Danıştay olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yargı kurumlarının eleştirilmez olmadığını söyleyerek, "Kararlarına itiraz edebiliriz. Ancak yargının yıpratılmasına asla izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerinin devamında, " Devlet, adaletle hükmettiği, adalet dağıttığı müddetçe güçlüdür. Dimdik ayaktadır. Adaletin olmadığı yerde huzur, refah olmaz." şeklinde hitap etti. 

Yeni anayasa mesajı

"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının darbe ürünü bir anayasayla geçirilmiş olmasını Türkiye demokrasisine yakıştıramıyoruz" diyen Erdoğan, "Yeni anayasa, Türk siyasetinde yeni bir kilometre taşı olacaktır.  Sivil siyasetin alanını genişleterek, ekonomiden sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracaktır." ifadelerine yer verdi. 

http://ankaramasasi.com/haber/2137739/erdogandan-yargi-ve-yeni-anayasa-mesaji
Etiketler: erdoğan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.