1. Lig'de son hafta maçları yarın oynanacak

Trendyol 1. Lig'de son hafta heyecanı bugünkü 2 karşılaşmayla başlayacak. Yarın oynanacak 7 maçın sonrasında direkt play-off finaline yükselecek takımın yanı sıra play-off'a kalacak son ve lige veda edecek son takımlar da belli olacak.
AA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 12:39
 1. Lig'de son hafta maçları yarın oynanacak

Trendyol 1. Lig’de, Eyüpspor ve Göztepe doğrudan Süper Lig vizesi aldı. Sıra Süper Lig’e çıkacak üçüncü ve son takımın belirlenmesine geldi. Üst sıralar adeta yangın yeri.  57 puanla 3. sıradaki Sakaryaspor, 55 puanla 6. Sıradaki Kocaelispor deplasmanına gidecek.

56 puanla 4. Durumda olan Bodrum FK ise Süper Lig’e çıkan Göztepe karşısında deplasmanda galibiyet arayacak.

Yine 56 puanla 5. Sırada olan Ahlatcı Çorum FK ise 9. Sıradaki Boluspor karşısında deplasmanda mücadele edecek.

Lligde play-off oynamayı garantileyen 57 puanlı 3. sıradaki Sakaryaspor, 56'şar puana sahip Bordum FK ile Ahlatcı Çorum FK ve 55 puanlı Kocaelispor'dan biri son hafta maçlarının ardından ligi üçüncü bitirecek. Ligi 3. Tamamlayan ekip, doğrudan play-off finalinde oynamaya hak kazanacak.

 Play-off'a son takım için 3 aday var

Ligde son haftaya 50’şer puanla giren Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği veya Boluspor'dan biri de play-off'a adını yazdıracak.

Teksüt Bandırmaspor   Adanaspor'a, Gençlerbirliği de Tuzlaspor'a konuk olacak. Boluspor  ise evinde Ahlatcı Çorum FK ile karşılaşacak.

Bu 3 takımın sezon sonunda puanlarının eşit olması halinde daha iyi averaja sahip olan Teksüt Bandırmaspor play-off'a yükselecek. Olası iki takımın puan eşitliklerinde ise Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği'nin önünde olmasına rağmen Boluspor'un gerisinde olacak.

Gençlerbirliği ile Boluspor'un eşit puanlarda olursa Gençlerbirliği, Boluspor'u geride bırakacak.

Ligde kalma mücadelesi

Ligin altında da büyük mücadele var.  3 takım son haftaya düşme ihtimaliyle başlayacak. Bitexen Giresunspor ve Altay'dan sonra 35 puanlı ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, 36 puanı bulunan Adanaspor veya 37 puanlı Tuzlaspor'dan biri lige veda edecek.

ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Manisa FK; Adanaspor, Teksüt Bandırmaspor ve Tuzlaspor da Gençlerbirliği ile evinde karşılaşacak.

Yarınki maçların ardından ASTOR Enerji Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor'un puanlarının eşit olması durumunda genel averaja bakılarak değerlendirme yapılacak.  Adanaspor ile ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un aynı puanda olursa Şanlıurfa ekibi rakibinin önünde yer alacak.

Adanaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde de sıralama genel averaja bakılarak yapılacak.

Son hafta öncesinde ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un "-7", Adanaspor'un "-18" ve Tuzlaspor'un "-12" averajı bulunuyor.









http://ankaramasasi.com/haber/2137743/1-ligde-son-hafta-maclari-yarin-oynanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.