Brandon Cambridge kimdir?

Major League Soccer takımı Charlotte FC'de oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Brandon Cambridge kimdir?
Suat Mutlu
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 11:57
Brandon Cambridge kimdir?

Akeil Omari Brandon Cambridge, 9 Şubat 2002 doğumlu Amerikalı bir profesyonel futbolcudur ve Major League Soccer kulübü Charlotte FC'de oynamaktadır.

Erken yaşam Cambridge, Brooklyn, New York'ta doğmuş olup bir aylıkken Güney Afrikalı ebeveynlerle Cape Town, Güney Afrika'ya taşındı. Dokuz yaşındayken Florida'ya, on yaşındayken Kanada'nın Meadow Lake, Saskatchewan şehrine ve on bir yaşındayken Chilliwack, British Columbia'ya taşındı. Fraser Valley Premier ile gençlik futbolu oynadıktan sonra 2018 yılında Vancouver Whitecaps Akademisi'ne katıldı. Daha önce 2017 yılında Abbotsford United ile antrenman yapmıştı. 2014 ile 2017 yılları arasında British Columbia Eyalet Takımı ile oynadı.

Üniversite kariyeri 2020 yılında Cambridge, Portland Üniversitesi'ne katılarak erkek futbol takımı için oynamaya başladı. 3 Şubat 2021'de George Fox Bruins karşısında oyuna yedek olarak girerek iki gol atıp bir asist yaptığı maçla debutunu yaptı. Bir sonraki maçta 8 Şubat'ta Oregon State Beavers karşısında ilk kez başladı. İlk sezonunun ardından All-WCC Yeni Yetenek Takımı'na seçildi. Eylül 2022'de U.S. Bank Öğrenci Sporcuları Ayı seçildi. 2022 sezonunda üç kez WCC Haftanın Oyuncusu seçildi.

Ayrıca Eylül 2022'de TopDrawerSoccer Haftanın Oyuncusu seçildi ve College Soccer News Haftanın Takımı'na seçildi. 2022'de WCC'de gol krallığında, puanlarda ve galibiyet golünde lider oldu. 2022'de üçüncü sınıfını tamamladığında WCC'nin En İyi Hücum Oyuncusu seçildi, All-WCC Birinci Takımı'na seçildi ve Üçüncü Takım All-American seçildi. Üçüncü sınıfını tamamladıktan sonra Portland'dan ayrılarak profesyonel futbol hayatına adım attı.

Kulüp kariyeri 2021 ve 2022 yıllarında Cambridge, USL League Two'da PDX FC ile oynadı. Aralık 2022'de Major League Soccer kulübü Charlotte FC, Cambridge'in ev yetiştirme haklarını Vancouver Whitecaps FC'den 50.000 dolarlık Genel Tahsis Para, diğer koşullu GAM'lar ve bir satış komisyonu karşılığında aldı. Charlotte daha sonra onu ev yetiştirme oyuncu sözleşmesiyle imzaladı. 26 Mart 2023'te, MLS Next Pro'da Charlotte'ın ikinci takımı Crown Legacy FC ile oynayarak profesyonel debutunu yaptı ve Huntsville City FC'ye karşı takımın ilk golünü attı. Bir sonraki maçta, 31 Mart'ta FC Cincinnati 2'ye karşı 2-1'lik galibiyette brace yaptı ve MLSNP Maçın Oyuncusu ödülünü kazandı. 

Uluslararası kariyer Şubat 2016'da, Kanada milli programında debut yaptı ve Canada U15 tanımlama kampına katıldı, Mart 2017'de ikinci bir kampa katıldı.Haziran 2023'te, Cambridge, 2023 CONCACAF Altın Kupa için Kanada'nın ön eleme kadrosuna çağrıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137744/brandon-cambridge-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.