Sardar Azmoun kimdir?

Bundesliga kulübü Bayer Leverkusen'den ve İran milli takımından kiralık olarak Serie A kulübü Roma'da oynayan İranlı profesyonel futbolcu Sardar Azmoun kimdir?
Suat Mutlu
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 12:51
Sardar Azmoun kimdir?

Sardar Azmoun, 1 Ocak 1995 doğumlu İranlı bir profesyonel futbolcudur. Şu anda Serie A kulübü Roma'da forvet pozisyonunda oynamaktadır. Almanya Bundesliga kulübü Bayer Leverkusen'den kiralandı ve ayrıca İran milli futbol takımında da forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Erken Yıllar Sardar'a göre, sporla ilk tanışması, 9 yaşındayken Türkmenistan'da bir aile gezisinde bazı toplarla oynamaya başladığında oldu. Kariyerine Gonbad-e Kavus'un Oghab Gonbad takımında başladı. Voleybol de oynayan Azmoun, İran'ın ulusal 15 yaş altı voleybol takımına davet edildi. Daha sonra Shamoushak Gorgan'a katıldı ve ardından o dönem İran'da ikinci lig olan Division 1'de mücadele eden Etka Gorgan'a geçti.

Sepahan 15 yaşında olan Azmoun, Sepahan'ın genç takımlarına katıldı. Kulüp, 2011-12 İran Pro Ligi'ni kazandı ancak Azmoun bu sezon profesyonel olarak forma şansı bulamadı.

Rubin Kazan 2012-13 sezonunda Azmoun'un İran genç takımındaki performansı sayesinde Rubin Kazan gibi Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Azmoun, 17 yaşındayken Rusya Premier Ligi'ne Rubin Kazan'a transfer olarak İran'ın en genç "Legionnaire"ı oldu.

2012-13 Sezonu Ocak 2013'te Rubin Kazan, Azmoun'a katılması için bir teklif sundu. Aynı dönemde İran takımları Persepolis ve Esteghlal da Azmoun'a ilgi gösterirken, Sepahan'dan birinci takım kontratı teklifi aldı. Azmoun, Türkmence konuşan Kurban Berdyev ile çalışmayı tercih ederek İran'ın Rusya Premier Ligi'nde oynayan ilk futbolcusu oldu.

2013-14 Sezonu 27 Mart 2014'te İngiliz Premier Lig takımı Arsenal'in Rubin Kazan'a 19 yaşındaki Azmoun için 2 milyon poundluk bir teklifte bulunduğu iddia edildi. Bu teklifin yanı sıra AC Milan, Juventus, Liverpool, Tottenham ve Barcelona gibi kulüplerin de Azmoun'a ilgisi vardı. Azmoun, bu sezon Rubin Kazan formasıyla ikinci lig golünü Rostov'a karşı attı.

Rostov 2014-15 sezonunda, Azmoun, Rusya Premier Ligi takımlarından FC Rostov'a üç buçuk aylık bir kiralık anlaşma imzaladı. Bu dönemde Rostov'un kurtuluş mücadelesine önemli katkılar sağladı.

2016-17 sezonunda ise Rubin Kazan'a geri dönmesi planlanırken, kulüpler arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda Rostov'a transfer oldu ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giymeye başladı.

Zenit Saint Petersburg 2019 yılında Zenit St. Petersburg'e transfer olan Azmoun, bu takımda başarılı bir performans sergileyerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve Rusya Premier Ligi'nde önemli goller kaydetti.

Bayer Leverkusen 2022 yılında Bayer Leverkusen'e transfer olan Azmoun, burada da önemli bir performans sergileyerek Serie A takımlarından Roma'ya kiralandı.

Roma'ya Kiralık 2023-24 sezonu için Roma'ya kiralanan Azmoun, bu takımda da etkili bir performans göstererek Serie A'da forma giymeye başladı.

Uluslararası Kariyer İran milli futbol takımında da önemli bir kariyere sahip olan Azmoun, çeşitli turnuvalarda milli takım forması giydi ve başarılı performanslar sergiledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2137750/sardar-azmoun-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.