Dolandırılmaktan polis kurtardı

Amasya’da 69 yaşındaki Vahide Yurttaş’ı, telefonda kendissini savcı olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmaktan polis kurtardı. Şüphelinin hesabına 54 bin lira yatırmak üzere olan Yurttaş’ı son anda olaydan haberdar olan polis ekibi vazgeçirdi. Vahide Yurttaş’ın kızı Ayşenur Yurttaş, “Polisler gelip annemle konuşmasaydı, annem asla onların dolandırıcı olduklarına inanmazdı.’ diyerek güvenlik güçlerine teşekkür etti.
DHA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 15:23
Dolandırılmaktan polis kurtardı

Kimliği belirsiz bir kişi Yüzevler Mahallesi’nde oturan Vahide Yurttaş’ı arayıp, kendini savcı olarak tanıttı.

 ‘İsminin FETÖ soruşturmasına karıştığını, para yatırmaması halinde ise aklanamayacağını söyleyen telefon dolandırıcınsa inanan Vahide Yurttaş, 46 bin lira değerindeki altını bozdurup, hesabındaki 8 bin lirayı da çekerek mahalle muhtarının yanına gitti.

Yurttaş, durumu anlatıp, parayı bu kişinin hesabına yatıracağını muhtara iletti .

Muhtar ise çareyi  112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramakta buldu. Bunun üzerine olay yerine yönlendirilen  polis ekipleriparayı yatırmadan önce Yurttaş’a ulaştı.

Ekipler, polis, asker veya savcının kendisinden para istemeyeceğini, yabancı numaraları açmaması gerektiğini söyleyerek, Vahide Yurttaş’ı ikna etti ve parayı yatırmaktan vazgeçirdi.

Böylece yaşlı kadının dolandırılması engellendi.

Dolandırıcı ile yaşlı kadın telefonda konuştu

Polisin ikna çabaları sırasından dolandırıcının Yurttaş’ı araması üzerine ekipler, görüşmeyi uzatıp şüpheliyi oyalamasını istedi.

Dolandırıcı Vahide Yurttaş’a “Sizi son kez uyarıyorum, siz de yoruldunuz biz de yorulduk. Devlet elinden geldiğince size yardımcı olmaya çalışıyor. Bankaya gidin görevliye az önce geldim, bu parayı yatırın, borcum var yeğenime beni arayıp duruyor. Ben çok yoruldum, ben yaşlıyım, bana yardımcı olun, ben de evime döneyim diyeceksin’ dediği anlarda polis de denlemedeydi.

Polis ekipleri bunun hemen ardından  şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

‘Polisimize teşekkür ederim’

Vahide Yurttaş’ın kızı Ayşenur Tiryaki (35) ise Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teşekkür etti.

Tiryaki şunları söyledi:

 ‘Birine haber verirsen kızını bile aklayamazsın’






http://ankaramasasi.com/haber/2137767/dolandirilmaktan-polis-kurtardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.